Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Antalya'da hayvan katliamı

        Antalya'nın Kaleiçi semti ile Konyaaltı'ndaki Gürsu mahallesinde çok sayıda sahipsiz hayvan ile sahiplerinin sokakta gezdirdiği bazı hayvanlar zehirlenme belirtileri gösterdi. Zehirlendiği farkedilemeyen sahipsiz hayvanlar öldü.

        Kaleiçi ve Gürsu'da son 10 gün içinde hayvan zehirlenmeleri ve ölüm olayları yaşandı. Hayvanseverleri isyan ettiren ölümler en çok Kaleiçi semtinde görüldü. 30'dan fazla kedi ve köpeğin gözlerinin önünde çırpınarak öldüğünü belirten hayvanseverler Suna Özsevinç ve Sunay Tuncer, hayvan ölümlerinin Zeytin Çıkmazı, Hesapçı Geçidi ile Seferoğlu, Tabakhane ve 2. Sakarya sokak civarında meydana geldiğini bildirdiler.

        Kaleiçi'nde hemen her ev ve işyerinin önünde bulunan ve bakılıp beslenen sahipsiz hayvanlardan rahatsız olan bazı kişilerin kendilerini o hayvanları öldürmekle tehdit ettiğini öne süren Özsevinç, ''Sonunda tehditler gerçek oldu. Durumunu erken fark edip veterinere yetiştirdiklerimiz kurtuldu. Geç farkına vardıklarımız öldü. Onların ölümlerini çaresizce seyretmek bizi perişan etti. Günlerdir yükselen tansiyonumu düşüremiyorum'' dedi.

        Sadece kısa sürelerle bahçeye çıkan, evinde baktığı ''Tekirik'' adlı kediyi de kurtaramadıklarını belirten Özsevinç, bu kedinin kardeşi ''Tekir''in ise iki gün boyunca veteriner kliniğinde tedavi gördükten sonra hayata döndüğünü kaydetti.

        "TARIM İLACI ZEHİRLENMESİ BELİRTİLERİ VAR"

        Kaleiçi'nden getirilen zehirlenmiş hayvanları tedavi eden veteriner hekim Hüseyin Akyüz ise şunları söyledi:

        ''Tarım ilacı zehirlenmesi belirtilerine benziyor. Hayvanlar önce durgunlaşıyor. Yemeyi kesiyor, ardından da kan kusma başlıyor. Belirtilerin başlamasından sonra ilk altı saatte getirilen hayvanlar tedaviye cevap veriyor. Bu süre geçtikten sonra kurtarmak mümkün olmuyor. Hayvanların hangi madde ile zehirlendiğini anlamak için ölen hayvanlardan numune alıp incelenmek üzere Ankara'daki Hıfzıssıhha Enstitüsü'ne göndermek gerekiyor.''

        Türkiye Hayvanları Koruma Derneği Antalya Şubesi Başkanı Sevda Kıraç ise hayvanseverleri bu denli üzen olayın takipçisi olacaklarını belirterek, ''Yetkili mercilerin harekete geçmesini istiyoruz. Bu zehirlenmeler insan eliyle oluyorsa failin yakalanmasını ve Hayvan Hakları Kanunu uyarınca cezalandırılmasını talep ediyoruz'' diye konuştu.

        Konyaaltı'nın Gürsu mahallesinde de benzeri olayların meydana geldiğine dikkati çeken Konyaaltı Dostları Derneği Başkanı Nilsu Güleç de, iki sahipli köpek ile 8 kedinin zehirlendiğini, köpeklerden biri ile kedilerin tümünün öldüğünü bildirdi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ