Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Edirne'ye kar maskeli soyguncular dadandı

        Edirne'de bir hafta içinde meydana gelen silahlı ve kar maskeli seri soygunları gerçekleştirdiği ileri sürülen zanlının eşkali belirlendiği, robot resimlerinin dağıtılacağı belirtildi.

        Edirne'deki kar maskeli soygun serisi 28 Aralık 2010 tarihinde Tarlakapı Caddesi'ndeki bir bakkalda başladı. (Kızım hasta) diyerek, bakkalda çalışan İsmet Kurt'tan silah zoruyla yaklaşık 500 lirayı alan zanlının karanlıktan faydalanarak kayıplara karışması bu yöntemle yapılan soygunların ilkini oluşturdu.

        Aynı hafta içinde ikinci kar maskeli ve silahlı soygun ise 30 Aralık 2010 tarihinde Fatih Mahallesi 4. Cadde'de Giray Önder'e ait markette gerçekleşti. Kar maskeli silahlı bir kişi, market sahibine silah doğrultarak kasadaki bin liraya yakın parayı alarak kaçtı.

        Soygunların sonuncusu önceki gün Eski İstanbul Caddesi'nde meydana geldi. Kasiyerin, soyguncuyu dükkana gireceği sırada fark etmesi üzerine, kapıyı arkadan kilitlemesi nedeniyle soyguncu bu kez amacına ulaşamadı.

        İş yerlerinin aynı taktikle soyulmasının hırsızlığı yapanın aynı kişi olabileceği yönünde şüphe uyandırdı Yapılan yoğun araştırmalara rağmen soyguncunun izine hala rastlanamadı.

        VALİ SÖZER: ''EŞKALİ BELİRLENDİ''

        Edirne Valisi Gökhan Sözer, zanlının eşkalinin kamera görüntülerinden belirlendiğini söyledi.

        Vali Sözer, zanlının robot resimlerinin dağılacağını belirterek, ''Tenha yerleri ve MOBESE kameraları olmayan yerleri seçerek soygunu gerçekleştirin zanlının robot resimi çizildi, dağıtılacak'' dedi.

        Edirne Esnaf Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da, bu tarz soygunların Edirne'de yaşanılır olmasına inanamadığını dile getirdi.

        İnağ, şunları kaydetti:

        ''Edirne küçük bir kent, polisimizin kısa sürede zanlıyı yakalayacağını düşünüyorum. Edirne Emniyeti'nin bu konuda çalıştığını ve kısa sürede yakalayacağını biliyorum. Bir an öncede yakalanmalı. Çünkü gece geç saatlere kadar işletmesini açık tutup, ekmeğini kazanmak isteyen esnafımız güvenli bir ortamda çalışmalı. Bu tür hadiseler Edirnemiz de olmazdı, hayret ediyorum. Esnafımızdan bir talep gelirse bu noktada birlik olarak üstümüze düşen görev ne olursa yerine getiririz.''

        Tarlakapı Caddesi'ndeki dükkanı kar maskeli silahlı soyguncu tarafından soyulan Altan Okumuş ise, soyguncunun bir an önce yakalanmasını istediklerini, tedirgin oldukları için dükkanlarını geç saatlere kadar açık tutamadıklarını belirtti.

        Alipaşa Çarşısı yakınlarında büfe işleten ve adının açıklanmasını istemeyen bir esnaf da, tedirgin olduklarını ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ