Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hastanede yangın paniği!

        Erol ŞENNUR / ADANA (AHT)

        Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinin acil servisinde çıkan yangın paniğe yol açtı.

        ÇÜ Balcalı hastanenin acil servisinde tadilat yapıldığı sırada zemin kat girişinde kaynak yapılırken izolasyon'un tutuşması sonucu yangın çıktı. Yangın, hastane içerisinde bulunan hasta, personel ve hasta yakanları arasında paniğe sebep oldu. Bunu üzerine, bir süre yoğun duman altında kalan hastalar, dışarı çıkamayınca mahsur kaldı. Daha sonra ameliyathane, günlük hasta ve poliklinikler güvenlik görevlilerinin yardımıyla boşaltıldı.

        Ameliyathanedeki hastalardan bazıları sedyeyle bahçeye çıkarılırken bazıları da hastanenin çeşitli servislerine sevk edildi.

        Bu arada ameliyathaneden dışarı çıkartılan hastalar, ambulanslarla Adana'daki çeşitli hastanelere götürüldü.

        Yangına müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını, kısa sürede büyümeden kontrol altına aldı. İçerde mahsur kalan bazı personel ise dışarı çıkmak için kapı ve pencereleri kırdıkları görüldü.

        Dev- Sağlık iş yetkilileri, hastanede yağmurlama sisteminin olmadığını yangın alarmı'nın çalışmamasından dolayı yangına geç müdahale edildiğini söylediler.

        Öte yandan, olay yerinde çekim yapılmasına tepki gösteren bazı güvenlik görevlileri de habercilerle tartışması dikkat çekti. Yangında ölen ve yaralanan olmaması sevindirdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ