Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 'Gülme' dedi diye öldürdü!

        Adana'da 'Niye yüksek sesle gülüyorsunuz?' diye bağıran Erdal Yanku'yu (19) bıçaklayarak öldürdüğü iddia edilen katil zanlısı Kurtuluş Çuhalı'ya (23) verilen 15 yıl hapis cezası 20 yıla yükseltildi.

        Neşet KARADAĞ/ ADANA (AHT)

        Adnan Menderes Bulvarı piknik alanında 1 Aralık 2006'da arkadaşlarıyla gezen Erdal Yanku, yüksek konuşup gülen 6 kişilik gruba, "Neden yüksek sesle gülüyorsunuz" diye bağırıp küfür etti. Çıkan tartışma sırasında Yanku, kalbinden bıçaklanarak öldürüldü. Yakalanıp tutuklanan ve hakkında Adana 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açılan katil zanlısı Kurtuluş Çuhalı, 2007'de 15 yıl hapse mahkum edildi. Yargıtay bu kararı öldürülen Yanku'nun olay tarihinde yaşının küçük olması nedeniyle az bulup arttırılması için geçen yıl bozdu.

        Yerel mahkemede yeniden yargılanan Çuhalı, ölen kişinin kendisine küfür ettiğini iddia etti. Mermer atölyesinde çalışan Çuhalı, "Biz arkadaşlarla gülerek eğleniyorduk. Bir kişi bize niye gülüyorsunuz diye bağırıp küfür edince tartışma çıktı. Bu kişi bana bıçak sallayınca kendimi savunmak için ben de bıçak salladım. Değip değmediğini bilmiyorum" diyerek kendini savundu. Son sözünde de pişman olduğunu belirtti.

        Mahkeme heyeti, katil zanlısı Çuhalı'yı önce ağırlaştırılmış müebbet hapse çarptırdı. Cinayetin ölenin kışkırtması sonucu meydana gelmesi ve sanığın duruşmadaki iyi hali göz önünde bulundurularak Çuhalı'nın cezası 20 yıl hapse indirildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ