Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam '26 santim' mi köstebek tuzağı mı?

        Hilal ÖZTÜRK / AHT

        Ankara’da eşi tarafından bıçaklanarak öldürülen Ayşe Paşalı’nın ilk duruşmasında, emniyetten gönderilen “26 santimlik bıçağın silah olarak değerlendirilemeyeceği” raporu büyük tartışma yaratırken Yargıtay Ceza Dairesi, mekanizmasından fişek fırlatan köstebek tuzağını kuran vatandaşın ‘silahla adam yaralamak’ suçundan yargılanmasını istedi.

        ADLİ TIP ‘SİLAH’ DEDİ

        Tokat Artova’da bir vatandaşın, bahçesine kurduğu köstebek tuzağına, bahçeye giren komşusu bastı. Tuzağın mekanizmasından fırlayan fişek ile komşu bağırsaklarından ciddi şekilde yaralandı. Adam yaralama suçundan açılan davaya bakan Artova Sulh Ceza Mahkemesi, köstebek tuzağının silah olarak kabul edilip edilemeyeceğine karar vermek için Emniyet Genel Müdürlüğü ile Adli Tıp Kurumu’ndan ayrı ayrı görüş sordu. Emniyet Genel Müdürlüğü gönderdiği raporda, köstebek tuzağının ruhsata bağlanması gerekli olmayan aletlerden olduğunu bildirdi. Adli Tıp Kurumu ise köstebek tuzağının da silah sayılacağı görüşüne karar verdi.

        MAHKEME ‘DEĞİL’ DEDİ

        İki farklı rapor ve savcının silah sayılarak ceza verilmesi talebine karşın mahkeme, köstebek tuzağının silah kabul edilemeyeceğine karar vererek vatandaşı beraat ettirdi. Savcı Mustafa Çolak’ın itirazı üzerine karar Yargıtay’a taşındı. Yargıtay Ceza Dairesi, kapan şeklindeki köstebek tuzağının basıldığında fişek fırlatması nedeniyle “silah” olarak kabul edilmesi gerektiğine karar vererek, yerel mahkemenin kararını bozdu. Bahçesine köstebek tuzağı kuran vatandaş, bozma kararının ardından silahla adam yaralama suçundan yargılanacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ