Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tecavüze uğrayan kadınlardan profesöre protesto

        PTT önüne gelen taciz ve tecavüze uğradıkları iddia edilen kadınlarla birlikte Şefkat-Der Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Erel açıklamalarda bulunup, protesto faksı çekti.

        Geçtiğimiz günlerde SÜ İlahiyat Fakültesi Bölüm Başkanı Prof.Dr. Orhan Çeker'in, açıklaması nedeniyle gelen tepkiler devam ediyor. Bugün de Şefkat-Der Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Erel ile taciz ve tecavüze uğradıklarını iddia eden bir grup kadın PTT önünde pankart açıp protesto gösterisi yaptı. Taciz ve tecavüz olaylarına dekolteli bir yaklaşımın insanı bir yaklaşım olmadığını ve bu yaklaşımın büyük bir vebal içerdiğini belirten Erel, "Bunu bir ilahiyat eğitimcisinin yapması durumu daha da vahim kılıyor. Taciz ve tecavüzlerden kurtulmak için çocuk olmak, yaşlı olmak, tesettürlü olmak da yetmiyor. Türkiye'de her yıl adli mercilere yansıyan 10 binden fazla taciz ve tecavüz dosyaları oluyor. Bu dosyaların yaklaşık yarısı çocuklara yönelik taciz ve tecavüz olaylarıdır. Böylesine önemli bir sorunun ana kaynağının çözümü yerine dekolteli bir yaklaşım çok yanlıştır. Hocanın cümlelerine aynen sahip çıkmaya değil, cümlelerinden dolayı ne kadar yanlış yaptığını düşünmeye, yaptığı yanlışı düzeltmeye davet ediyoruz. Bu yüzden bugün burada toplandık ve kendisine protesto faksı çekiyoruz" dedi.

        Yüzleri mor örtülerle kapalı bir grup kadın ile birlikte Şefkat-Der Genel Başkan Yardımcısı Ayfer Erel, PTT Kayalıpark Şubesi'nden Prof. Dr. Orhan Çeker'e protestolarını anlatan faks çekti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ