Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dertlerini Şahin'e şiirle anlattı

        Yörüklerin ilk dağlık yerleşim birimlerinden merkez Döşemealtı ilçesine bağlı Akkoç köyünü ziyaret eden TBMM Başkanı Şahin, ilçe kaymakamı, belediye başkanı, kurum müdürleri ve AK Parti ilçe teşkilatı yöneticileriyle beraber Yörük çadırında ağırlandı. Gözleme, kavurma, çorba ve ayran ikram edilen Şahin, kendisiyle aynı soyadını taşıyan Akkoç Köyü Muhtarı Osman Şahin'den bilgi aldı. TBMM Başkanı Şahin ile sohbet eden köylü kadınlardan Fatma Şahin, Mehmet Ali Şahin'e yazdığı şiiri okudu.

        Köyünün çeşme, cep telefonu şebekesi, imam ve yol sorunlarını anlatan Fatma Şahin'in şiirinde şu dizeler yer aldı:

        ''Sayın Başkanım,

        Arabamız var, kavşağımız yok geçmiyor.

        Çeşmemiz var, akmıyor. Cep telefonumuz cebimizde ama çekmiyor.

        Bu kadar mı çaresiziz Sayın Başkanım?

        Bizim köye gelecek dediler, çok güler yüzlü olduğunu söylediler.

        İsteklerini söyle, yapar dediler. Bize bir çare bul Sayın Başkanım.

        En uzun gece kış gecesi, tüter köyümüzün isli bacası.

        Cenazemiz var ama yoktur köyümüzün hocası. Köyümüze hoş geldiniz Sayın Başkanım.

        Uzattık elimizi emeğimizi mısıra, eskiden çok oturduk, çula hasıra...

        Sürçü lisan ettiysek bakma kusura, her zaman bekleriz Sayın Başkanım.''

        Şiiri ve samimiyetle sorunları iletmesi dolayısıyla kadını tebrik eden ve yanına çağırarak sohbet eden TBMM Başkanı Şahin, ''Fatma bacı, değme şaire taş çıkartacak kadar çok güzel şiir yazmış. Bir de dertlerini dizelere dökmüş. Kendisine hem teşekkür ediyorum hem de güzel şiiri nedeniyle takdirlerimizi sunuyorum'' dedi.

        Antalya Milletvekili olarak Akkoç köyüne daha önce gelmesi gerektiğini, ancak muhtar Osman Şahin ile bazı ziyaretlerde görüşerek bilgi aldığını dile getiren Şahin, içme suyu sorununu ilgili birimlere iletmesinin ardından Korkuteli ilçesinden bağlanan şebeke suyuyla bu sorunun çözüldüğünü anlattı.

        Fatma Şahin'in, ''Köyümüzde 100 yıllık çeşmemiz var akmıyor'' sözleri üzerine de Şahin, ''Fatma bacı, evlerinizde suyun olması önemlidir ama köy çeşmesinin olması da köylerin süsüdür. Köy çeşmesinin akmasını da temin edeceğimizi düşünüyorum'' diye konuştu.

        Heyette bulunan İl Özel İdaresi Genel Sekreterinin, köy çeşmesine su bağlantısı yapacaklarını söylemesi üzerine de Fatma Şahin, TBMM Başkanı Şahin'e ''Allah razı olsun'' diye seslendi.

        Şahin, yetkililere köyün yol güzergahında da çalışma yapılması ve taşımalı eğitim için çocukların 6-7 kilometre mesafe gitmekten kurtarılması isteğini iletti.

        Şiirde dile getirilen cep telefonu şebekesi sorununu, kendi telefonunun da çekmemesiyle bizzat fark ettiğini anlatan Mehmet Ali Şahin, köylülere, ''Sabit telefondan irtibat kurarak, cep telefonu firmasının sistem kurmasını, verici koymasını sağlamak suretiyle köye cep telefonu iletişimi de sağlanacak. Dağda keçi doğuruyor, nasıl haber vereceksiniz'' sözleriyle anlatırken, araya giren Fatma Şahin, ''Yok o kendi doğumunu kendi yapıyor'' diye seslendi.

        Fatma Şahin'in şiirindeki köy imamı sorununa da değinen TBMM Başkanı, Döşemealtı kaymakamının konuyla ilgilendiğini söyledi. Şahin, ''Akkoç köyünün oldukça fazla nüfusu var, burası önceliğimiz. Din görevlisi tayini hususunu takip edeceğiz. Diyanet İşleri Başkanımıza da konuyu ileteceğim'' dedi.

        Fatma Şahin, şiirinde okumadığı bölüm olan ''Oğlum var Mardin'de asker, Allah nasip ederse dönmesini göster. Askerden gelirse belki sizden belki iş ister'' sözleri de Şahin'i güldürdü. Fatma Şahin, bu sözleri espri amacıyla yazdığını, oğlunun da adliyede işe girdiğini söyledi.

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Fatma Şahin'in şiirinde espri sanatıyla dile getirdiği düşüncelerinden yararlanacaklarını ve köyün sorunlarını takip edeceklerini belirtirken Fatma Şahin, ''Hadi şak şak'' diyerek, köylülere Şahin'i alkışlattı.

        Şahin, köylü kadına, ''Bu şiiri nasıl yazdın? Tüm gece bununla mı meşgul oldun'' diye sorarken, oldukça hazır cevap olan Fatma Şahin, ''Yok canım iki saat içinde yazdım'' karşılığını verdi. Fatma Şahin'in sohbetteki esprili sözleri, TBMM Başkanı Şahin ile beraberindekileri sürekli güldürdü.

        TBMM Başkanı Şahin, sohbetin ardından Fatma Şahin ile muhtar Osman Şahin'e TBMM adına plaket verdi.

        TURKCELL GENEL MÜDÜRÜNÜ ARADI

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, cep telefonundan iletişim sağlanamaması üzerine bu sorunun çözümü için sabit telefondan arama yapmak üzere köy muhtarının akrabası Memiş Partal'ın evine geçti. Sabit telefondan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv'i arayan Şahin, Ciliv'e, köyün cep telefonu şebekesi sorununu iletti.

        Ciliv'e, Antalya'nın en uzak yerleşim yerlerinden Akkoç köyünde bulunduğunu, köyde cep telefonunun çekmediğini ve vatandaşların bu yönde talepleri olduğunu dile getiren Şahin, ''Süreyya Bey, hani sizin reklamlarda kullandığınız kızınız var ya, o buraya uğramamış'' diye espri yaparak, köye ilişkin bilgi verdi ve şebeke kurulması talebini iletti.

        Şahin, konuşmasını bitirdikten sonra gazetecilere, Süreyya Ciliv'in, kendisini aramasından ve talebi dile getirmesinden memnuniyet ve mutluluk duyduğunu söylediğini anlatarak, hiçbir mazeret belirtmeden kısa sürede köye şebeke sistemini kuracaklarını bildirdiğini söyledi.

        ÇANAKKALE MESAJI

        TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, köyde vatandaşlarla yaptığı diğer konuşmalarda da 18 Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü'nü hatırlatarak, Akkoç köyünün de terörle mücadelede şehit verdiğine dikkat çekti. Böylesine anlamlı bir günde Akkoç köyünü ziyaret etmenin doğru olacağını düşündüklerini ve yöreye geldiklerini anlatan Şahin, sözlerini şöyle sürdürdü:

        ''Ülkemizin her vilayetinden Çanakkale'de şehidimiz vardır. Tarihçilere 250, Genelkurmay kaynaklarına göre 211 bin şehit vardır. Bu topraklar kolay bu hale gelmedi. Buraları vatan yapmış insanlarız. Geçmişte bize bu toprakları emanet eden, şehit olan, gazi olan ecdadımızı unutmamalıyız. Onları hayırla yad etmeliyiz. Onların emaneti olan bu vatanı korumak için aynı sınavla karşı karşıya gelirsek biz de onlar gibi bu vatan için her türlü fedakarlığı yapmaya hazır olduğumuzu göstermeliyiz. Bu köyde bu duyguları çok yoğun şekilde hissediyorum. Burası milletimizin öz değerlerini sinesinde barındıran vatandaşlarımızın yeridir. Ben de Anadolu'nun başka bir coğrafyasında dünyaya geldim. Benim köyümün adı da Ekincik'tir. Oğuzların Kayı boyundan gelmişiz. Bu köy de aynı köktenmiş öğrendim. Demek ki biz akrabayız, kardeşiz. Mutluluk duydum. Köyümüzün devletimizden, hükümetimizden beklentilerini çok yakından takip edeceğiz.''

        TBMM Başkanı Şahin, köyde iki saat süren ziyaretinin ardından Döşemealtı Belediyesini de ziyaret etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ