Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tünelde tır yandı, trafiğe kapandı!

        Trabzon'dan Gümüşhane yönüne gitmekte olan Abdulgafur Çevik yönetimindeki 49 AE 523 plakalı toz kömür yüklü tır, 1702 metre uzunluğundaki Zigana Tüneli'nin iç orta bölümünde aniden durarak alev aldı. Motor kısmı yanmaya başlayan araçtan inen sürücü Çevik'in ihbarı üzerine, olay yerine Torul Belediyesi itfaiye ekipleri ile jandarma timleri sevk edildi.

        Çevre güvenliğini sağlayıp yolu trafiğe kapatan ekipler, tırın motor ve sürücü mahallini kullanılamaz hale getiren yangını kontrol altına aldı. Tırın dorsesinin toz kömür yüklü olması nedeniyle ekipler, yangının bu kısma sıçramaması için büyük gayret gösterdi.

        Araçta devam eden soğutma çalışmalarını Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu ile Torul Kaymakamı Şafak Gürçam ve Torul Belediye Başkanı Selami Bostan da olay yerine gelerek izlediler.

        Yetkililer, aracın soğutma çalışmalarının ardından kapatılan karayolunun tekrar araç trafiğine açılacağını bildirdi.

        Bu arada tırdaki yangının çıkış nedeninin de araştırıldığı öğrenildi.

        Olaydan yara almadan kurtulan Sürücü Çevik ise yangının neden çıktığını bilemediğini belirterek, ''Tünel içinde seyir halindeyken motor birdenbire durdu. Ardından yangın başladı. Hemen araçtan inip yetkililere haber verdim'' dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ