Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bir günde 2 Ayşe Paşalı olayı daha!

        Enis YILDIRIM-Cemal DOĞAN/ANKARA

        Başkent’te, kadına şiddetin simgesi olan “Ayşe Paşalı cinayeti”ni hatırlatan yeni bir olay yaşandı. Üç çocuk annesi Behice Ç., önceki akşam, bir ay önce boşandığı eski eşiyle evinin önünde karşılaştı. Eski eşinin, “Bana ev aldırdın, üzerime borç bıraktın, beni icralık ettin. Şimdi de erkeklerle geziyorsun” sözlerine sinirlenen Behice Ç., “Üzerimde hiçbir hakkın yok” diye karşılık verdi.

        Bunun üzerine Arap Ç., eski eşini sokak ortasında tekme-tokat dövmeye başladı, ardından bıçağını eski eşinin sırtına 7 kez sapladı. Bununla da kalmadı, kanlar içerisinde yerde yatan eski eşini 11 kez daha bıçakladı. 18 kez bıçakladığı eski eşini yerde kanlar içinde bırakıp kaçan Arap Ç., bölge karakoluna giderek polise teslim oldu.

        Özel bir sağlık şirketinde ambulans şoförü olarak çalışan Tuğba Ç., annesinin çığlıklarını duyarak yardımına koştu. Aşırı kan kaybeden annesine ilk müdahaleyi olay yerinde yaptı ve hemen ambulans çağırdı. Yaralı Behice Ç., Numune Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada yapılan müdahalenin ardından genç kadın hayata döndürüldü. Polise ifade veren Behice Ç,. eski eşinden şikâyetçi oldu.

        ‘DİZİ ETKİLEDİ’

        Arap Ç., ifade için beklerken yanına gelen küçük oğlunun, “Annemin durumu iyi; ölmemiş” sözleri üzerine aniden ayağa kalkarak, “Ölsün. Ben onu öldürmek için vurdum. Beni aldatanlar ölmeli, kurtulmasın” diye bağırdı. Arap. Ç. “Öyle Bir Geçer Zaman ki” dizisindeki “Ali” karakterinden etkilendiğini anlattı. Adliyeye sevk edilen Arap Ç. tutuklandı.

        Tuğba Ç. ise babasının daha önce de annesine birkaç kez bıçakla saldırdığını anlattı. Tuğba Ç. şunları söyledi: “Savcılığa verdiğimiz dilekçede yaşadığımız şiddeti anlattık. Bana da bıçakla saldırdı. Her seferinde ifadesi alındı serbest kaldı. Savcının yanına gittim. Savcı bana, ‘Herkese koruma verseydik Türkiye’de koruma kalmazdı’ dedi.”

        Boşanmak isteyen eşini sokakta bıçakladı

        Engin BELLİ / AHT

        Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Gaziosmanpaşa’da iki çocuk annesi Fatma Etişgen, ayrılmak üzere olduğu eşi Göksel Etişgen tarafından boynundan bıçaklanarak öldürüldü. Tekstil işçisi Fatma Etişgen (31), döner ustası kocası Göksel Etişgen’den (30) şiddet gördüğü gerekçesi ile ayrılmaya karar verdi.

        Genç kadın, bir yıl önce boşanma davası açtı. Fatma Etişgen, 4 ay önce de 9 yaşındaki Gizem ve 10 yaşındaki Çiğdem isimli kızlarını yanına alarak evini ayırdı. Öfkeli koca, eski karısının peşini bir türlü bırakmadı. Talihsiz kadını her fırsatta taciz eden Etişgen, General Aldoğan Caddesi üzerinde işe giden genç kadının önünü kesti. Tartışan çiftin kavgası giderek şiddetlendi. Bu sırada döner ustası koca belinden bıçağını çekti ve Fatma Etişgen’i boynundan 3 kez bıçakladı.

        Talihsiz kadın kanlar içerisinde yere yığılırken, Göksel Etişgen kayıplara karıştı. Zanlı, Gaziosmanpaşa Asayiş Büro Ekipleri tarafından kısa sürede yakalanarak gözaltına alındı. Etişgen, “Beni aldatıyordu, dinlemedi beni” diye konuştu. Katil zanlısı koca, sorgusunun ardından adliyeye sevk edilecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ