Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Karabük'te karbonmonoksit dehşeti!

        Karabük Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR) AŞ'de sızan gazdan zehirlendiği belirtilen 24 işçi hastaneye kaldırıldı.

        Alınan bilgiye göre, KARDEMİR Çelikhane Ünitesi Gaz Konverteri'nde bakım yapıldığı sırada gaz sızıntısı meydana geldi.

        Zehirlenen işçilerin baygınlık geçirdiğini fark eden diğer işçiler durumu fabrika yetkilileri ve 112 Acil Servisine bildirdiler. Sağlık ekipleri tarafından gaz olan bölgeden çıkartılan işçiler ambulanslarla Karabük ve Şirinevler Devlet Hastanesine kaldırıldı.

        Tedavi altına alınan işçilerden ikisinin durumunun ağır olduğu bildirildi.

        Karabük Valisi İzzettin Küçük ve AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci hastanelere gelerek yetkililerden işçilerin durumları hakkında bilgi aldılar.

        İl Sağlık Müdürü Korkut Eren'den bilgi alan Küçük, olayla ilgili gazetecilere yaptığı açıklamada, KARDEMİR'de üzücü bir hadisenin yaşandığını, tek tesellilerinin can kaybının yaşanmaması olduğunu söyledi.Zehirlenen işçilerden 16'sının Karabük Devlet Hastanesi, 8'inin de Şirinevler Devlet Hastanesinde tedavi altına alındığını anlatan Küçük, şöyle dedi:

        ''Bunlardan 2 işçinin durumu kritik. Yapabileceğimiz tek şey dua etmek. Doktorlarımız onlar için ellerinden gelen her şeyi yapıyor, iyileşeceklerine inanıyorum. Olayla ilgili gerekli incelemeleri yapacağız. Gaz ünitesinde sızma olmuş. Biri bayılınca diğerleri de onu kurtarırken zehirlenmişler. Bu şekilde bilgi aldım. Bunlar net ve kesin bilgiler değil. Olay başından sonuna kadar dikkatlice incelenecek.''

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ