Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dernek değil pislik yuvası

        İstanbul Zeytinburnu'nda polis, izinsiz olarak faaliyet gösteren bir derneğe uyuşturucu satıldığı ve kumar oynatıldığı gerekçesiyle operasyon düzenledi. Dernek işletmecinin de arasında olduğu 26 kişinin gözaltına alındığı operasyonda yapılan aramalarda, uyuşturucu madde, kumar malzemeleri, ruhsatsız tabanca, uçaksavar mermisi, hassas terazi, puşi ve gaz maskesinin de aralarında bulunduğu çok sayıda malzeme ele geçirildi. Emniyetteki sorgusunun ardından 9 kişinin serbest bırakılırken, 17 kişi ise savcılığa sevk edildi.

        Engin BELLİ / AHT

        İstanbul Zeytinburnu'nda izinsiz olarak faaliyet gösterdiği öğrenilen bir derneğe uyuşturucu satıldığı ve kumar oynatıldığı gerekçesiyle düzenlenen operasyonda aralarında dernek işletmecisinin de olduğu 26 kişi gözaltına alındı. Operasyonda uyuşturucu madde ve kumar malzemeleri dışında uçaksavar mermisi bile bulundu.

        Bir ihbarı değerlendiren Zeytinburnu İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Büro ve Asayiş Büro Amirliği'ne bağlı ekipler, geçtiğimiz cumartesi günü 22.30 sıralarında Veliefendi Mahallesi 75/3-B Sokak'ta bulunan Hasankeyf Üçyol Köye Sosyal Yardımlaşma Derneği'ne operasyon düzenledi. İşletmeciliğini H.K.'nin yaptığı dernekte, Bakırköy 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin kararıyla yapılan aramalarda ekipler, izinsiz olarak faaiyet gösteren derneğin birinci katında uyuşturucu satıldığını, ikinci katında ise kumar oynatıldığını tespit etti.

        UÇAKSAVAR MERMESİ VE HASSAS TERAZİ

        Dernekte yapılan aramalarda, 4 kilo gram esrar, 514 gram kokain, 621 gram Kubar, 265 eroin, 1599 adet ecstacy, 5,20 gram ecstacy, 228 adet uyuşturucu satışında kullanılan şeffaf çıt çıtlı poşet, 3 adet uyuşturucu tartımında kullanılan hassas terazi, 7 adet Bonzai uyuşturucu maddesi, 1 adet kepçe içerisinde kokain maddesi, 5377 gram sigara tütünü, uyuşturucudan kazanılan 765 TL para, 3 adet ruhsatsız tabanca, 2 adet Doçka ve uçaksavar mermisi, 2 adet gaz maskesi, puşi, 2 adet metal muşta, 1 adet kasatura, 1 adet sustalı bıçak, 1343 adet poker pulu, 184 adet 52'lik iskambil kağıdı, 28 adet domino taşı, 99 adet tombala pulu, 95 adet tombala kortonu, 7 şişe alkollü içki, 1 adet elektronik sigara makinesi, 1 adet oto teybi ele geçirildi.

        26 KİŞİDEN 17'Sİ SAVCILIĞA SEVK EDİLDİ

        Yapılan operasyon sonucunda işletmeci H.K. ile birlikte S.T, M.A.K, M.E.S, A.Ç, İ.D, İ.K, M.S, E.B, F.U, E.H, R.C, R.A, A.K, M.K, S.K, M.S.D, M.Y, M.Y, A.G, M.D, M.A, O.Y, U.C.A, A.İ, Ş.O da gözaltına alındı. Gözaltına alınan 26 kişiden 9'u emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 17 kişi ise savcılığa sevk edildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ