Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bayram bitti 'şiddet' başladı!

        GÖKSEL GÜRSOY / GAZETE HABERTÜRK

        Tekirdağ’ın Çorlu İlçesi’nde oturan 59 yaşındaki Necmi Kaplan, eşinin ölümü üzerine yaklaşık 6 ay önce Necla Kaplan (42) ile ikinci evliliğini yaptı. Necmi Kaplan, birkaç hafta önce de eşi ile aralarında tartışma yaşanınca evden ayrıldı. Necmi Kaplan, önceki gün annesi ve ilk eşinin mezarlarını ziyaret etti. Mezarlık dönüşü karısı Necla Kaplan’ı yanında bir erkekle gördüğü öne sürülen Necmi Kaplan, eşi ile sokak ortasında tartışmaya başladı.

        Eşinin “Yanımdaki kişi akrabam” demesine rağmen Kaplan, yanında bulunan bıçakla eşini karnından bıçaklayıp, boğazını kesti. Vatandaşların ihbarı ile harekete geçen polis, olay yerinden kaçmaya çalışan Necmi Kaplan’ı yakaladı. Olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılan 2 çocuk annesi Necla Kaplan, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        KIZINI ZİYARETE GİTMİŞTİ

        Gözaltına alınan zanlı Necmi Kaplan’ın, ifadesinde mezarlık ziyareti dönüşünde eşinin yanında bir erkek gördüğü için tartıştığını, ardından eşini öldürdüğünü söylediği öğrenildi. Ölen kadının önceki evliliğinden olan ve ilköğretim okulunda öğrenim gören kızını ziyaret ettiği ve bu ziyaretin ardından okula yaklaşık 100 metre mesafede eşi tarafından bıçaklandığı belirtildi. Olayla ilgili inceleme sürdürülüyor.

        Yine Ayşe yine ölüm

        ENİS YILDIRIM / GAZETE HABERTÜRK

        Ankara’da geçtiğimiz yıl aralık ayında kocası tarafından öldürülen Ayşe Paşalı olayı hafızalarda hâlâ yerini korurken, bu kez de başka bir Ayşe, koca şiddetinin kurbanı oldu. Keçiören’de oturan Ayşe Cömert, sık sık eşi Üzeyir Cömert tarafından dövülüyordu. Önceki gün işinden izin alıp eve gelen Üzeyir Cömert, Ayşe’yi yine dövmeye başladı. Ardından da rambo bıçağı ile talihsiz kadının boğazını kesti.

        ‘KARIMI ÖLDÜRDÜM’ DEDİ

        Kanlar içerisindeki kadını evde ölüme terk eden Cömert, savcılığa giderek “Ben karımı öldürdüm” dedi. Cömert’in evine giden polis, evde kan kaybından hayatını kaybeden Ayşe Cömert’in cesedi ile karşılaştı. Tutuklanan Cömert’in, “Komşularım ‘Karın seni aldatıyor’ deyip duruyordu. Sonunda baskılara dayanamadım. Eğer karımın beni aldattığı kişiyi bilseydim onu da öldürecektim” dediği öğrenildi.

        Karısını dövüp karakolun kapısına attı

        NEŞET KARADAĞ / GAZETE HABERTÜRK

        İzmir’de hurdacılık yapan Hüseyin Ç., eşi Cennet ve 3 çocuğunu alarak Adana’nın Ceyhan İlçesi’nde yaşayan akrabalarını ziyarete geldi. Cennet, çocuklarıyla birlikte babası Ali Dinçer’in evine gitti. Bayram sonrasında da Hüseyin Ç., eşini İzmir’e götürmek istedi. Ancak genç kadın, kendisine şiddet uyguladığı gerekçesiyle dönmek istemedi.

        Buna öfkelenen Hüseyin Ç., bir grup arkadaşıyla kayınpederinin evine gitti ve eşini görüşmek üzere dışarı çağırdı. Cennet Ç. dışarı çıkınca, eşi ve arkadaşları tarafından bir otomobile bindirilip kaçırıldı. Hüseyin Ç., bir akrabasının evine götürdüğü eşini tekme, tokat ve sopayla dövdü. Eli yüzü kanlar içinde kalan Cennet Ç. yediği dayağın etkisiyle bayıldı. Hüseyin Ç., kanlar içindeki eşini otomobile bindirip Şehit Reşat Coşkun Polis Merkezi’nin önüne atıp kaçtı. Polisler kadını hastaneye kaldırırken, Hüseyin Ç.’nin de Cennet Ç. peşine düştü

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ