Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Arkadaşları Damla Orhan için eylem yaptı

        İlkadım ilçesi Kılıçdede Mahallesi 56'lar Sokak'taki evinde hayatını kaybeden 19 Mayıs Lisesi Türkçe-Matematik Bölümü 4. sınıf öğrencisi Damla Orhan'ın (18) okul arkadaşları sınav sistemini eleştirerek okulun önünden Gazi Caddesi üzerindeki Konak Sineması'na kadar yürüdüler.

        19 Mayıs Lisesi önünden başlayan yürüyüş Gazi Caddesi üzerinden devam etti. Öğrenciler Gazi Caddesi'nde yoldan yürümek isteyince güvenlik güçleri engel oldu. Daha sonra yürüyüşlerine kaldırımdan devam eden öğrenciler Konak Sineması'nın önünde basın açıklaması okudular.

        Her yıl YGS'ye can verdiklerini belirten 19 Mayıs Lisesi Türkçe-Matematik Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Süha Erkumru, "Dün YGS yüzünden, yaşamı son bulan Damla arkadaşımız şıkları işaretleyemiyor. 5 gün önce Adana'da sınav stresi yüzünden intihar eden Tuğba Kuyucu da şıkları işaretleyemiyor. Her yıl YGS'ye can veriyoruz. Bu eğitim sistemi her yıl hayatımızı bizden çalmaya devam ediyor ama artık yeter. Biz artık dayanamıyoruz. Daha kaç can vereceğiz bu kokuşmuş sisteme? Daha kaç genç yürek yumacak gözlerini yaşamının baharına? Kaç anne ağlayacak çocuğunun arkasından?" dedi.

        Dün, YGS'ye girecek olan 18 yaşındaki Damla Orhan, sınav stresiyle evinde kalp krisi geçirmişti. 112 Ambulans Servisi ekipleri tarafından evinde ilk müdahalesi yapılan genç kız, özel bir hastaneye kaldırılırken yolda hayatını kaybetmişti.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ