Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ece Uslu bakıcı kurbanı

        Neşet DİŞKAYA/ İZMİR (AHT)

        İzmir’de emekli öğretmen S.A., hem ders verdiği hem de kendisi gibi emekli öğretmen olan eşi S.A. ile birlikte bakıcılığını yaptığı 7 yaşındaki ilköğretim okulu öğrencisi Ece Uslu’yu yaramazlık yaptığı gerekçesiyle yastıkla boğdu. Olaydan sonra gözaltına alınan S.A.’nın psikiyatrik sorunları bulunduğu öğrenildi İZMİR’deki korkunç olay, önceki gün Bayraklı’daki Özkanlar semti 274/5 Sokak’ta bulunan Doğan Güneş Sitesi’nde meydana geldi. İddiaya göre, Ege Üniversitesi’nde hemşire olan Yasemin Uslu, cumartesi günü Açıköğretim Sınavı’na katılacağı için kızını 7 aydan beri bakan, derslerinde yardımcı olan aynı sitedeki komşuları emekli öğretmen S.A. ile yine kendi gibi öğretmen kocası S.A.’nın (64) evine bıraktı. Sabah erken uyandığı için uykusu gelen küçük Ece, kısa süre sonra salonda uyuyakaldı.

        YASTIKLA BOĞDU

        İddiaya göre S.A., küçük kıza kahvaltı hazırlarken, kocası S.A. ise salonda küçük kızın yanındaki koltuğa oturdu. Psikiyatrik tedavi ilaçları kullandığı ileri sürülen S.A., kendilerine geldiği zaman yaramazlık yaptığını ileri sürdüğü küçük Ece’yi yastıkla boğdu. Küçük kızı boğduktan sonra mutfakta kahvaltı hazırlayan eşinin yanına giden S.A., Ece’yi boğduğunu söyledi. Kocasının söyledikleri üzerine hemen salona koşan S.A. küçük kızın nefes alamadığını görünce “Ece rahatsızlandı” diyerek komşuları ile bir içecek fabrikasında çalışan küçük kızın babası Emin Uslu’ya haber verdi. Baba Uslu’nun haber verdiği aynı semtte oturan kardeşi Tahsin Uslu, yeğenini Bornova Sağlık Merkezi’ne götürdü. Ancak burada yapılan kontrollerde küçük kızın yaşamını yitirdiği belirlendi.

        KARI KOCA GÖZALTINA ALINDI

        Küçük Ece’nin ölümüyle ilgili doktorun “şüpheli” raporu vermesi üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği, emekli öğretmen çifti gözaltına aldı. S.A., mutfakta kahvaltı hazırladığı sırada yanına gelen kocası S.A.’nın “Ece’yi boğdum” dediğini söylediği öne sürüldü. Bunun üzerine S.A. serbest bırakılırken, bu kez kocası S.A. sorguya alındı.

        ÖLDÜRDÜĞÜNÜ İTİRAF ETTİ

        Emekli öğretmen olan koca S.A.’nın, küçük kızı yastıkla boğduğunu söylediği öğrenildi. S.A.’nın “7 aydan beri Ece Uslu’ya hem derslerinde yardımcı oluyorduk hem de bakıcılığını yapıyorduk. Olay sabahı geldikten sonra uyumaya başladı. Ben de yanına oturdum. Yaramazlıkları aklıma geldi ve boğdum” dediği ileri sürüldü.

        OTOPSİDE BOĞULMA ÇIKTI

        Psikiyatrik sorunları bulunan S.A.’nın söyledikleri, Adli Tıp Kurumu’ndan çıkan raporla da doğrulandı. Otopsi yapılan Ece Uslu’nun boğulma sonucu öldürüldüğü kesinlik kazandı. Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği’nde ifadesi alınan S.A. sevk edildiği nöbetçi mahkemede tutuklandı.

        ANNE BABA SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

        Gittiği sınav çıkışında kızının öldüğünü öğrenen anne Yasemin ile baba Emin Uslu sinir krizleri geçirdi. Baba Emin Uslu’nun yakınlarının desteğiyle ayakta kalabildiği görüldü. Ölümüyle ailesi ve yakınlarını yasa boğan küçük Ece’nin cenazesi Özkanlar Çolakoğlu Camii’nde ikindi vakti kılınan cenaze namazının ardından Yeni Bornova Mezarlığı’nda toprağa verild

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ