Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Van'da PKK'nın 7 sığınağı imha edildi

        Bir ihbarı değerlendiren Van İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Jandarma Özel Harekat ve Jandarma Komando Taburu ile Polis Özel Harekat Timleri, Çatak ilçesi Andiçen köyü kırsalına operasyon düzenledi. Arazide yapılan arama-tarama faaliyeti esnasında terör örgütünün kullandığı 7 adet sığınak bulundu.

        Sığınaklarda yapılan aramalarda teröristlerin eylemlerde cesaret için kullandığı 4,5 kilogram esrar, 3 adet av tüfeği, 234 adet Bixi makineli tüfek mühimmatı, bir adet Kalaşnikof marka tüfek dipçiği, bir adet Kalaşnikof marka silaha ait şarjör kılıfı, 5 adet el dürbünü, 120 metre elektrik kablosu, bir adet akü, 7 adet pil, 7 adet 12 kilogramlık mutfak tüpü, 3 adet piknik tüpü, 900 kilogram katı yemeklik yağ, 450 kilogram un, 350 kilogram pirinç, 380 kilogram bulgur, 130 kilogram fasulye, 75 kilogram şeker, 5 kilogram salça, 5 kilogram pekmez ele geçirildi.

        Çatak Cumhuriyet Savcılığı'ndan alınan izinle, ele geçirilen malzemeler olay yerinde imha edildi, bulunan depo ve sığınaklar ise kullanılamaz hale getirildi.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ