Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Fotoğraflarla Van depremi

        Ayhan YILDIZ-AHT

        Van Depremi'nin birinci yıldönümü nedeniyle Van Fotoğrafçılar Kulübü öncülüğünde hazırlanan "13.41 Fotoğraflarla Van Depremi" adlı sergi, 23 Ekim'de Van, Diyarbakır ve İstanbul'da eş zamanlı olarak açılıyor. 40 fotoğrafçıdan 70 fotoğrafın yer aldığı sergi, Van'da Feqiyê Teyran Parkı'nda, Diyarbakır'da Sümerpark Sanat Galerisi'nde, İstanbul'da ise Tünel Meydanı'nda açılacak. Sergilerin açılış saati Van Depremi'nin saatiyle aynı: 13.41.

        Sergi düzenleyicileri, 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde Van'da meydana gelen depremlerin yol açtığı büyük yıkımın unutulmaması için bir araya getirdikleri fotoğrafları kamuoyu ile paylaşırken toplumsal bilincin geliştirilmesini de katkıda bulunmayı amaçlıyorlar.

        Sergiyi düzenleyen fotoğrafçılar, "Biz bundan sonra toplumsal ya da doğal acıların fotoğrafları yerine sevincin görüntülerini paylaşmak istiyoruz" diyorlar. "13.41 Bi Fotoğraflarla Van Depremi" sergisi Van'da Van Belediyesi ve Bostaniçi Belediyesi'nin, Diyarbakır'da Büyükşehir Belediyesi ve Sur Belediyesi'nin, İstanbul'da da Galata Fotoğrafhanesi ve Fotoğraf Vakfı'nın organizasyonu, Beyoğlu Belediyesi, Anadolu Kültür ve NarPhotos'un katkılarıyla gerçekleştiriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ