Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Başkan için 100 bin $ harcadı

        DAPHNE BARAK/HT PAZAR

        John F. Kennedy'nin öldürülmesinin 50'nci yılında bir dizi-film hazırlıyorum. Bu sırada Marilyn Monroe'nun son günleri hakkında hiç bilinmeyen gerçeklerle karşılaştım. İşte Marilyn'in bilinmeyenleri...

        John Fitzgerald Kennedy, 1960'ta ABD'nin 35'inci başkanı seçilmişti. İlk Katolik ABD başkanıydı. Yaşı henüz 43'tü. Küba füze krizi onun başkanlık günlerine denk geldi. 22 Kasım 1963 günü Dallas'ta uğradığı suikastte hayatını kaybetti. Özel hayatındaki skandallar da çalkantılı siyasi hayatının bir parçasıydı. Eşinin kendisini erkek kardeşiyle aldatması, Kennedy'nin de eşini defalarca aldatması Kennedy ailesinin her zaman entrikalarla anılmasına sebep oldu.

        Öte yandan kısa başkanlık dönemi, Kennedy'nin siyasi başarılarıyla birlikte popüler kişiliğiyle de anılıyor. Özellikle dönemin 15 bin yıldız isminin doldurduğu New York'taki Madison Square Garden'da 45'inci yaşgününü kutladığı 19 Mayıs 1962 akşamı unutulmazlar arasında. O tarihi büyüleyici kılansa Marilyn Monroe'nun sahnede o bilinen melodi eşliğinde Kennedy'nin doğum gününü "Mutlu yıllar Sayın Başkan" diye kutlamasıydı.

        Başkan Kennedy'nin üvey kardeşi aktör Peter Lawford, Marilyn'i sahneye davet ettiğinde salondan alkış ve çığlık sesleri yükseliyordu. Marilyn, gösterişli krem rengi elbisesiyle sahneye çıktı ve dünyanın en seksi doğum günü şarkısını söyledi. Dönemin en parlak Hollywood yıldızı, dünyanın en güçlü adamına serenad yapıyordu. O günden sonra John F. Kennedy ve Marilyn Monroe arasındaki aşk dedikoduları ayyuka çıkacaktı.

        EŞİ JACKIE GELMEMİŞTİ

        Başkanın eşi Jackie Kennedy geceye katılmamıştı. Dönemin en parlak Hollywood yıldızı Monroe, 10 hafta sonra yatağında ölü bulundu. Kennedy'ye o kadar aşıktı ki yüzlerce kez telefonla ulaşmaya çalışmış, başaramayınca bir dolu ilaç yutarak ölüme yatmıştı. Monroe'nun FBI tarafından öldürüldüğü de söyleniyordu. Bir diğer iddia da başkanın kardeşi Robert Kennedy'nin Marilyn'in evine yaptığı ziyaret. Robert'ın da mı Marilyn'le ilişkisi vardı? Ya da kardeşini bir daha aramamasını söylemeye mi gelmişti?

        Robert'ın ziyareti, Marilyn'in açtığı telefonlar olayı iyice karmaşıklaştırıyor. Kesin olan tek şeyse Marilyn'in kalbinin çok kırıldığı. Bu yüzden şu sorunun cevabı yarım asırdır merak ediliyor: "O büyülü, mutluluk saçtığı doğum günü gecesinden sonra ne oldu da Marilyn Monroe yaşama isteğini kaybetti?"

        SAHNEDE ZATEN MUTSUZDU

        İlk defa ortaya çıkan bazı belge, mektup ve fotoğraflara göre 50 yıldır yanlış bir soru soruyoruz. Çünkü Marilyn Monroe, 19 Mayıs gecesi de zaten hiç mutlu değil, aksine binlerce yüzü gülümseten yalnız bir kadındı.

        Bu sene Başkan Kennedy'nin suikastinin 50'nci yılı. Ben de bunun için "Kennedy Special" adlı bir dizi-film hazırlıyorum. Dizide bazı gerçekler ilk defa ortaya çıkacak. Zira Marilyn son günlerini en iyi bilenlerden bir isim bana her şeyi anlattı. Marilyn'in mektuplarını, finansal belgelerini gösterdi.

        Ortaya şu çıktı: Amerikan başkanına delicesine aşık olan Marilyn, Kennedy ile romantik bir haftasonu geçirdikten sonra tekrar görüşebilmek için hesabındaki tüm parayı harcadı. Nihayet Kennedy'nin doğum gününde sahneye çıkabilmek için cebinden 6 bin dolar çıkardı. Bugünün parasıyla 100 bin dolar... Ve öldüğünde bankaya 4 bin dolar borcu vardı.

        Sahneye çıkmak için 5 bilet aldı

        Playboy Dergisi'nin "20'nci yüzyılın en büyük seks sembolü" seçtiği sarışın, başkanın yanındaki koltuğu satın almıştı. Aylarca uğraştı. Sahneye çıkana kadar kalbi çoktan kırılmıştı. Muhasebe belgeleri ve aldığı notlara göre davet edecek kimsesi olmasa da biner dolarlık 5 doğum günü bileti almış, hesabında 6 bin dolar kalmasına rağmen kendine 10 bin dolarlık bir plan yapmıştı. O 5 bilet sahneye çıkmasını sağlamıştı. Partiye Los Angeles'tan gidecekti. Uçak biletleri ve alışveriş fişleri parti için bin dolar daha harcama yaptığını gösteriyor. Ajandasında 19 Mayıs 1962 tarihine "John'un doğum günü partisi" diye not almıştı. Yanına "Dönüş için 20'sine mi 21'ine mi bilet alsam" diye de yazmıştı. Başkan'la birkaç gün daha geçireceğini umuyordu. Zira Kennedy, babasının hastalığı nedeniyle New York'ta bir süre daha kalmak zorundaydı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ