Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Moda Yeni sezonun alfabesi

        HT CUMARTESİ / Esra ÇORUH

        Hava hâlâ sıcak olsa da sonbahar geldi çattı. Haliyle vitrinler de yenilendi... O halde gardıropları yenilemenin de zamanıdır. İşte A’dan Z’ye sonbahar-kış trendleri

        A

        ANDROJEN

        Smokinler, takım elbiseler, erkeksi formlarla androjen akımı hız kesmiyor. Çapıcı görünmek için maskülen parçalara yatırım yapmakta fayda var.

        B

        BEYAZ-SİYAH

        Bütün bir yazı etkisine altına alan beyaz ve siyahın en şık hali sonbahar ve kış boyunca da sık sık karşınıza çıkacak. Monokrom farkınızı yaratın.

        C

        CEKETTE KOZA FORMU

        Şu saralar anahtar parça ceket. Erkeksi formdaki büyük boy olanlarla koza formundaki modeller sezonun dikkat çeken parçaları arasında. Proenza Schouler, Carven, Balenciaga, Kenzo, Celine'de karşımıza çıkan yumuşak kıvrımlara sahip ceketleri siz de seveceksiniz.

        Ç

        ÇANTALAR ELLERDE

        Artık "Tak çantanı koluna" demek demode! Victoria Beckham'ın kendine has yorumuyla hayata geçirdiği çantayı kol altında taşıma trendi modacıların çoğuna ilham vermiş olacak ki Marni, Stella McCartney, Celine, Jil Sander, Trussardi ve daha birçoğunun defilesinde mankenler çantaları kollarının altına sıkıştırdı. Saplı sapsız, büyük küçük fark etmez siz de alın çantanızı kolunuzun altına!

        D

        DERİ HER YERDE

        Deri en parlak haliyle karşımızda. Pantolonlar, etekler ve üstler 2014 kışının vazgeçilmezlerinden. Styling tüyosu ise deri parçaları birarada kullanmak.

        E

        EKOSE ÇILGINLIĞI

        Önümüzdeki sezonun en popüler deseni, şüphesiz ekose. Ekose geri dönen bir klasik olduğuna göre, gardırobunuzun derinliklerindekilere şans tanımanın tam zamanı! Celine'de etekler, üstler ve hatta çantalarda karşımıza çıkan ekoseyi, Stella McCartney paltolarda kullandı. Saint Laurent'da Hedi Slimane ekoselerle grunge akımına gönderme yaparken, Prada, Gucci, Thom Browne, Dior, Lanvin, Rag and Bone piyedepul ve balıksırtına yer verdi. Versace ve Moschino'daki İskoç desenler ise punk akımının dönüşü olarak yorumlandı.

        F

        FİYAKALI

        Takım elkbiseli fiyakalı kadınlar sokağa çıkıyor! Louis Vuitton, Stella McCartney, Saint Laurent'in podyumlarında şahit olduğumuz gibi maskülen şıklık yeni sezonun anahtar kelimelerinden.

        G

        GRUNGE

        Dries van Noten'la yaz sezonunda hayatımıza tekrar giren grunge akımı Saint Laurent'in tasarımcısı Hedi Slimane'in gustosuyla bu sezonda da vitrinlerde yerini aldı. Siyah ve bordo tonlarının ön planda olduğu siluetlerde punk ve gotik detaylar da göze çarpıyor.

        H

        HAYVAN DESENLERİ

        Leopar deseninden sıkılmaya maalesef hakkımız yok, çünkü kürklerle desteklenen leopar kumaşlar yine moda. Diğer yandan kroko derisinden kıyafetler ve aksesuvarlar lüks aynı zamanda zarif bir görünümü işaret ediyor.

        I

        IŞIL IŞIL

        Payetler, işlemeler ve değerli taşlar, özellikle elbiselerde ışıl ışıl bir görünüm oluşturuyor. Preen, Giambattista Valli ve Preen'de minik taşların kıyafetlere parlaklık kattığını görüyoruz.

        İ

        İÇİMİZ DIŞIMIZDA

        Marc Jacobs, tasarlarsa kim "Hayır" diyebilir ki! İç çamaşırı görünümünde, kombinezon tarzı saten elbiselerle içimiz dışarıda olacak. Cesareti olanlara duyurulur!

        J

        JÖLELİ SAÇLAR

        Islak saçların sırrı tabii ki jöle. Jöleyle şekillendirilen saçlar, fönlü kabarık modellere adeta meydan okuyor.

        K

        KÜRKÜN HER HALİ

        Fendi kendi mirasının ihtişamlı yorumuyla kürkü ayakkabılardan gözlüklere neredeyse her parçada kullandı. Versace ayakkabı ve tişörtlerde; Marni çizmelerinde tercih etti. Marc Jacobs da Louis Vuitton şovunda kürke yer verdi. Bu arada Alexander Wang ve Altuzzara'nin minik boks eldivenleri de çok konuşuldu! Peki siz kürkünüzü seçtiniz mi?

        L

        LEOPARIN ÇEKİCİLİĞİ

        Artık leopard vazgeçilmez hayvan desenlerinden biri. Ama herhalde hiçbir zaman bu kış olduğu kadar çekici olmadı. Burberry koleksiyonunda dikkat çeken leopar parçalara vurulduk!

        M

        MİDİ ETEK BOYLARI

        "Victoria Beckham, Jil Sander, Givenchy, Lanvin, Dior" derken sonbahar-kış sezonunun belki de en belirgin trendi midi eteğin podyumlardaki egemenliği oldu. Aklımız Celine'inkilerde kaldı!

        N

        NARİN OMUZLAR

        Straples kesim elbiseler en gözde parçalardan. Narin omuzları ön plana çıkaran straples kesimleri Ralph Lauren, Christian Dior, Jil Sander, Maison Martin Margiela ve Burberry podyumlarında gördük ve bir kenara not ettik.

        O

        OLIVIER ROUSTEING

        Muhteşem Balmain kadınını yaratan Olivier Rousteing, yeni sezonda 80'lerin stilini modern detaylarla mükemmel yorumladı. Muhteşem Balmain ceketler, vatkalı haliyle yine sezona damgasını vuruyor.

        Ö

        ÖKÇESİZ

        Ökçesiz botlar yine kurtarıcımız oluyor. İster şık isterse spor bu botlar her tarza uyum sağlıyor.

        P

        PEMBE VE TONLARI

        Londra Moda Haftası'nda gözümüze çarpan şeker pembesinin tonları bu kışın rengini belirledi. Elbiselerden pantolonlara eteklerden trikolara kadar pembe giyeceğiz.

        R

        RAPUNZEL ÖRGÜ

        Saçlarınızı örmek için ikiye ayırın ve omuz hizasına gelene kadar gevşek şekilde örün. Uçlara doğru ilerledikçe örme işlemine daha sıkı şekilde devam edin. Daha sonra sprey yardımıyla pürüzsüz bir örgü elde edin. İşte size sezonun en hit saç modeli. Tabii saçlarınız uzunsa...

        S

        SEKSİ ADIMLAR

        Her yeni sezonla birlikte gözlerimiz ilk önce podyumdaki modellerin ayaklarında oluyor! Bu sezonda da başımızı döndüren ayakkabı ve botlar dikkat çekti. Bantlı yüksek ökçelerle seksi adımlar atmak için can atıyoruz!

        Ş

        ŞEKER GİBİ

        Pastel renkler, kocaman bir şekerin en tatlı tonlarını ortaya çıkarıyor. Carven ve Kenzo'da olduğu gibi sert siluetleri de yumuşatıyor.

        T

        TRAKTÖR TABANLAR

        Ayakkabılarda traktör lastiğini andıran tabanları Carven, Miu Miu, Prada, Stella McCartney defilelerinde gördük ve bayılmasak da listemize eklemeden geçemedik!

        U

        UZUN KAHKÜLLER

        Kahkül kestirmeye ne dersiniz? Şimdi cesaret toplayıp uygulama zamanı!

        Ü

        ÜÇÜ BİR YERDE

        Etek-ceket-gömlek üçlüsü yeni sezonun formülünü oluşturuyor. Tıpkı Christian Dior, Mulberry, Dries Van Noten tasarımlarında olduğu gibi.

        V

        VOLANLI ETEKLER

        Yeni sezonda etek en dikkat çeken parçalardan. Midi ya da maksi, kloş ya da dar... Ama sezonun en yenisi etek ucu volanlı olan lale formundaki etekler. Favorimiz Stella McCartney ve Celine koleksiyonlarındakiler...

        Y

        YAKALAR İLİKLİ

        Gömleklerin yakalarını sıkıca ilikliyoruz. Ceketin içinden göz kırpan derli toplu, ilikli yakalar sizce de gıcır gıcır görünmüyor mu?

        Z

        ZİNCİRE VURULDUK

        Givenchy'nin botları, Fendi'nin deri bilekliğiyle bu sezon zincire vurulmaya hazırız. Sizde ayakkabı ya da çantanızda zincir detayına hazır olun!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ