Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Teknoloji Mobil Yeni iPhone'larda şarj sorunu çıktı - Teknoloji Haberleri

        Apple’ın geçtiğimiz haftalarda tanıtıp piyasaya sürdüğü yeni iPhone modellerinde kritik bir sorun ortaya çıktı. Apple’ın da kabul ettiği belirtilen durum iPhone kullanıcılarını şarjsız bırakabilecek türden.

        iPhone Xs ve iPhone Xs Max modelleri Apple’ın bu yıl tanıttığı iki amiral gemisi modeli. Ancak her iki modelin başı, geçmiş modelleri de etkileyen bir sorunla dertte. Ortaya çıkan bu soruna göre ekran kilidi aktifken, bir diğer deyişle ekran kapalıyken iPhone’unuzu “lightning” kablosuyla şarja bağladığınızda cihaz şarj olmadığı gibi kilitlenme veya kapanma gibi sorunlara yol açabiliyor.

        REKLAM

        Kullanıcılar, bu durum nedeniyle yaşadıkları sorunları Apple’ın resmi forumlarına da taşımış durumda. Apple ise bu soruna karşı önlem olarak iOS 12.1 beta 2 sürümünü yayınladı.

        Yazılımın ilginç bir şekilde resmi sürüm notları bulunmuyor. Buna neden olarak ise Apple’ın sorunla ilgili fazla gürültü çıkarmak istememesinin yattığı gösteriliyor.

        SORUN GÜNCELLEME İLE DÜZELECEK

        Apple ekosistemine dair güncel gelişmeleri takip eden iMore sitesi, son güncellemenin iOS 12'de sunulan şarj sorunları için bir düzeltme içerdiğini duyurdu.

        Beta sürümündeki güncelleme ile kablolu şarjda ekran kilitliyken takıldığında normal şarja geçildiğini belirten site, kullanıcılara ulaşacak final sürümün bu ay içinde dağıtılacağını ve böylelikle iPhone ile iPad sahiplerinin bu şarj derdinden kurtulabileğini vurguladı.

        Birçok iPhone kullanıcısının cihazlarında ciddi hızlanma sağladığını belirttiği iOS 12'nin 17 Eylül'de piyasaya sürüldüğü göz önünde bulundurulduğunda, durumun telefonları geri çağırılmadan düzeltilebilecek olması kullanıcılar için de Apple için de iyi haber.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ