Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Arnavutköy Belediyesi, ARGEM mezunu üniversiteli gençleri ağırladı

        - Üniversiteli öğrenciler burslarını Afrin'de görev yapan Mehmetçik için bağışlayacak

        - Üniversiteli gençlerden Afrin'de görev yapan Mehmetçiklere duygulandıran destek

        (Fotoğraflı)

        Oğuzcan Yazar

        İSTANBUL (İHA) - Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkezi'nde eğitim görerek üniversiteyi kazanan öğrenciler, Arnavutköy Belediyesi'nin davetlisi olarak biraraya geldi. Buluşmada öğrenciler, Afrin'de görev yapan askerlere burslarını bağışlayacaklarını söyledi.

        Arnavutköy Belediyesi, Arnavutköy Gençlik Eğitim Merkezi'nden (ARGEM) mezun olarak üniversiteyi kazanan gençleri ara tatil döneminde düzenlediği yemekte ağırladı.

        Arnavutköy'de bir restoranda düzenlenen yemeğe Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mitat Yolcu'nun yanı sıra çeşitli illerde öğrenim hayatına devam eden üniversiteli genç katıldı. Yemek programında uzun zamandır görüşmeyen öğrenciler birbirleriyle sohbet ederek hasretlik giderdi.

        Programın açılışını yapan Arnavutköy Belediye Başkan Yardımcısı Turgut Baran, "Allah'a çok şükür, sizleri güzel yerlerde görünce sevincimiz bir kat daha arttı. Eski mezunlarımızın üniversitelerini bitirerek bizlerle çalıştığını görmek büyük mutluluk. Gençlik ve eğitim merkezlerimiz 10 şubede devam ediyor. Eğitim kadromuz her geçen sene güçleniyor. İnşallah önümüzdeki süreçte daha iyi yerler kazanabilen öğrencilerimizin sayısını arttırabiliriz. Bahtınız açık olsun'' dedi.

        ARGEM sayesinde üniversite sınavını kazandığını ifade eden bir öğrenci, "ARGEM'den mezun olmamıza rağmen bizi tekrar bir araya getiren ve buluşturan bu organizasyona emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Sınava hazırlandığımızda bizim her zaman yanımızda oldular. Sayelerinde iyi yerlere geldik. Başkanımıza da ayrıca teşekkür etmek isterim. İmkansızlıklar içerisinde imkan oluşturdu bize. Devletimizin bize vermiş olduğu bursları Afrin'de teröristler çatışan Mehmetçiklerimize bağışlayacağım. Onlar orada mücadele ederken bizim destek olmamız gerekiyor. Elimizden geleni yapacağız. Burslarımızı bağışlamak sadece bir adım'' şeklinde konuştu.

        Üniversiteli gençlerden duygulandıran destek

        Eski ve yeni öğrencilerin kaynaşması açısından güzel bir etkinlik olduğunu belirten bir başka öğrenci ise, "Üniversiteye ARGEM'de çalıştım. Hocalarımızın yardımlarıyla derslerimize çalıştık. Bu bize büyük bir avantaj oldu. Çünkü dershaneye gidemiyorduk. Bu açıdan önemliydi bizim için. Eski ve yeni öğrencilerin kaynaşması açısından güzel bir etkinlik oldu'' dedi. Devletten aldıkları bursları Afrin'de mücadele eden Mehmetçiklere bağışlayacağını belirterek duygularını ifade eden üniversiteli genç sözlerine şöyle devam etti:'' Ülkemizin güvenliği için yapılan operasyonlar sayesinde biz burada güvenli bir şekilde oturabiliyoruz. Onlar bizim için canlarını ortaya koyarken bizimde bir şeyler yapmamız gerekiyor. Bunun için aldığımız bursları Afrin'de mücadele eden Mehmetçiklerimize bağışlayacağım.''

        Eğitime verdiği katkılardan ötürü Arnavutköy Belediye Başkanı A. Haşim Baltacı'ya teşekkür eden Zeynep Aba, ''Üniversiteye ARGEM'de hazırlandım. Bizlere çok faydası oldu. ARGEM sayesinde üniversiteyi ilk girişimde kazandım. Arkadaşlarımızla uzun zamandır görüşemiyorduk. Bu etkinlik sayesinde birbirimizi görmüş olduk. Belediye Başkanımıza eğitime verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum'' diyerek duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

        Arnavutköy Gençlik Merkezi tarafından verilen kurslar sonucunda geçtiğimiz yıl 420 öğrencinin üniversite sınavını kazandığı öğrenildi. Üniversite sınavını kazanarak ülkenin çeşitli illerinde öğrenim hayatlarına devam eden bu öğrencilere Arnavutköy Belediyesi'nin burs desteği de sağladığı belirtildi.

        (OY-HB-BA-Y)

        31.01.2018 15:03:18 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler