Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        İstiklal Marşı aşkı minik Yağız'a buluş yaptırdı

        - Atık maddeleri dönüştürüp yeni ürünler tasarladılar

        (Fotoğraflı)

        Harun Basat - Mehmet Başa

        İSTANBUL (İHA) - Güngören'de minik öğrenciler arasında geri dönüşüm bilincini artırmak için atık maddelerden tasarlanan ürünler görücüye çıktı. 8 yaşındaki Yağız Yaman'ın, okulda İstiklal Marşı'nın sesinin sınıflarına kadar gelmediği için tasarladığı marş kutusu, yarışmada birinci olup ilgi odağı oldu.

        Güngören Belediyesi, ilçede bulunan okullarda geri dönüşüm bilincini artırmak için atık ürünlerden oluşturulan tasarım ürünler yarışması düzenledi. Yarışmaya birçok okuldan çok sayıda öğrenci katıldı. Görücüye çıkan tasarım ürünleri arasında en dikkat çekip birinci olan ise Ergenekon İlkokulu'nda okuyan 2'nci sınıf öğrencisi Yağız Yaman'a ait. 8 yaşındaki Yağız, yağmurlu havalarda okulun içerisinde okunan İstiklal Marşı'nın sesinin 2'inci kattaki sınıflarına ulaşmaması nedeniyle bir marş kutusu tasarladı. Tasarladığı kutunun içerisine İstiklal Marşı ve çeşitli marşlar yükleyen Yağız Yaman, kutunun üzerini atık pil, plastik kaşık ve içecek şişesi kapakları ile süsledi. Minik Yağız bu buluşun, müzik derslerinde de kullanılabileceğini belirtti. Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman programa katılarak çocukların tasarladığı ürünlerin sergisini gezdi.

        "Yarışmanın değil yapılanların önemi var"

        Çocukların tasarladıkları ürünlerin sergisini ziyaret eden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, "Bizim buradaki asıl amacımız eserlerin ortaya çıkmasından çok geri dönüşüm bilincinin oluşturulması. Dünyada doğanın oluşturduğu hiçbir şeyin atık olmadığını, bizim onları atık hale getirdiğimizi dolayısıyla bizlerin bunları kullanarak atık olmaktan çıkarabileceğimiz bilincini oluşturmak. Çünkü kaynaklar sınırlı ama ihtiyaçlarımız sınırsız. Bu bilinci oluşturup hem ülke ekonomisine katkıda bulunmak hem de çocukların ufkunu geliştirecek imkanlar tanımak adına düzenliyoruz. Yarışmanın değil yapılanların önemi var. Hiçbir şey atık olarak kenara atılamaz" ifadelerini kullandı.

        Yağız'ın İstiklal Marşı aşkı buluş yaptırdı

        İstiklal Marşı'nın duyamadıkları için bir marş kutusu tasarlayan 8 yaşındaki Yağız Yaman, "Yağışlı günlerde okulumuzda İstiklal Marşı okuyoruz. Biz ikinci katta olduğumuz için sesi fazla duyamıyoruz. Bu yüzden üst kattaki öğrencilerin de duyması için marş kutusu yapmaya karar verdim. Marketten koliler alıp birbirlerine yapıştırıp kutuyu yaptım. Okul çevresinde bulunan kantin ve büfelerden pet şişe kapaklarını buldum. Pilleri de okulda topluyorduk, öğretmenden izin alıp o pilleri kullandım. Daha sonra bunları silikon tabancası ile yapıştırdım" dedi.

        Ela'nın oyuncak sepetiyle çocuk odaları artık daha düzenli olacak

        Annesi odasının dağınıklığına kızmasın diye damacana şişesinden oyuncak sepeti tasarlayan Ela Küçük ise, "Oyuncaklarım dağılmasın ve annem kızmasın diye oyuncak sepeti yaptım. Bu sepeti evdeki su damacanalarından birisini kullanarak yaptım. Damacananın görünmemesi ve oyuncak sepeti görünümü vermesi için üzerini renkli iplerle kapladım, süs olarak kullanılsın diye. Bunu kullanan çocukların odası dağınık olmayacak ve anneleri de kızmayacak" diye konuştu.

        (HB-HB-BA-Y)

        10.05.2017 13:24:47 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler