Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Eyüpsultan uzmanları sertifikalarını aldı

        (Fotoğraflı)

        İSTANBUL (İHA) - "ESTAM Rehberliği Rehberlikte Uzmanlaşma Programı" sertifika töreni, Eyüpsultan Belediyesi Meclis Salonu'nda gerçekleştirildi.

        Eyüpsultan Tarihi Merkez (ESTAM) projesi kapsamında düzenlenen"ESTAM Rehberliği Rehberlikte Uzmanlaşma Programı"sertifika töreni gerçekleşti. Eğitimlerinin ardından yapılan sınavda başarı gösteren rehberlere sertifikaları,AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge, Eyüpsultan Belediye Başkanı Remzi Aydın ve İstanbul Rehberler Odası (İRO) Yönetim Kurulu Başkanı Hakan Eğinoğlu tarafından takdim edildi.

        "Tarihi Eyüpsultan merkez ile halkımız arasında köprü olacaksınız"

        Serifika töreninde rehberlere hitap eden Başkan Remzi Aydın şunları söyledi: "Her konuda ilkleri gerçekleştiren belediyemiz, turizm ve kültür alanında da bir ilke imza atmış bulunuyor. Türkiye'de ilk defa bir belediye ile bir meslek odası ortak protokol imzalayarak, uzmanlık eğitimi ve sertifikası veriyor. Bu program sonrası siz değerli rehberlerimiz Tarihi Eyüpsultan Merkez ile halkımız arasında bir köprü olacaksınız. Burada sizlere büyük iş düşüyor."

        Eyüpsultan uzmanı ünvanı aldılar

        İRO'nun duyurusu ile başvuru yapan ve eğitim almaya başlayan 50 rehberden 38'i,yapılan sınav sonucunda başarılı olarak sertifika almaya hak kazandı. İki günü teorik, üç günü ise sahada pratik olarak verilen Eyüpsultan Tarihi Merkez gezi rotaları eğitiminin ardından rehberler,Eyüpsultan Uzmanı ünvanını aldılar.

        4 kitapçık hediye edildi

        Eyüpsultan Camii ve Çevresi, Ayvansaray-Kızıl Mescit güzergahı, İdris Tepesi ve Pier Loti ve Eyüpsultan Mezarlığı'ndan oluşan dört ana güzergah ve rotayı anlatan gezi kitapçıklarının Arapça, İngilizce ve Türkçe baskısı, sertifika alan rehberlere hediye edildi.

        ( HB-BA-Y)

        11.11.2017 12:25:07 TSI

        NNNN

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm İstanbul haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. İstanbul Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler