Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Otomobil Son dakika haberi...Yerli otomobilde yeni detay - Otomobil Haberleri

        Yerli otomobil projesini geliştiren Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG), modelin tanıtılmasına bir gün kalasosyal medya hesabından yeni detaylar paylaştı.

        TOGG, Önceki günlerden farklı olarak, saat 14.53'ü gösterirken sosyal medya hesabındansürpriz bir paylaşımda bulundu. Gün içinde yapılan ikinci paylaşım ileotomobilin iç mekanını gösteren bir fotoğraf yayınlandı.

        TOGG'un Twitter mesajında, bugün 19.23'te yeni bir paylaşımın yapılacağı da kaydedildi.

        SELÇUKLU DETAYI

        Paylaşılan sürpriz görselde, yerli otomobilin deri kaplı direksiyon simidi, dijitalklima konrol grubu, dijital gösterge tablosu, LED iç ambiyans aydınlatmaları, deri koltuklar, sürücü kapısı cam açma düğmeleri, sürücü kapısı ön hoparlör, silecek kolu, havalandırma ızgarası, start/stop butonu, deri dikişli ön konsol gibi detaylar net bir biçimde görülüyor.

        Ayrıca, otomobilin kapı içi kaplamalarında ve hoparlörlerinde Selçuklu mimarisinde görülen altıgen motifler dikkat çekiyor.

        Öte yandan, iç ambiyans rengi olarak da turkuazın seçildiği görülüyor.

        ÇALIŞMA SİSTEMİ SERGİLENDİ

        TOGG'un resmi twitter hesabından paylaşılan fotoğrafta, merakla beklenen yerli otomobilin elektrikle çalışma sistemi kısmı hakkında ipucu verildi.

        Hafta başında resmi Twitter hesabını açan TOGG, yerliotomobilin tanıtımına kadar her gün 14.30'da yeni bir fotoğraf paylaşacağını açıklamıştı.

        TOGG'un ilk paylaşımında aracın farları görülürken, sonraki gün aracın önyüzünü daha detaylı gösteren bir fotoğraf yayınlanmıştı.

        LALE MOTİFLİ LED AYDINLATMALAR

        Üçüncü gün ise otomobilin ön tamponun da bir bölümünü gösteren yeni bir fotoğraf yayınlanırken, otomobilin panjur kısmında yer alan lale motifli LED aydınlatmalar ilgi uyandırmıştı.

        TOGG'un pazartesi günü açılan Twitter hesabı ise 4 gün içinde148 bin takipçi sayısına ulaştı.

        ÜZERİNDEKİ ÖRTÜNÜN KALKMASINA BİR GÜN KALDI

        Türkiye'ninotomobili, 27 Aralık Cuma günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılacağı Bilişim Vadisi'ndeki etkinlik ile kamuoyuna tanıtılacak.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, otomobilin yüzünü göstermesinin ardından aracın direksiyonuna geçerek test sürüşü yapması bekleniyor.

        REKLAM

        Yüzde 100 elektrikle çalışan ve csegment bir SUV olacağı açıklanan yerli otomobilin tanıtılacağı etkinlikte, bir de sedan modelin sergileneceği belirtiliyor.

        2018 YILINDA KURULDU

        TOGG, '5 babayiğit' olarak anılan BMC, Kıraça Holding, Turkcell, Zorlu Holding ve Anadolu Grubu ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) arasında imzalanan protokol kapsamında yerli otomobili geliştirmek üzere 2018 yılında kuruldu.

        Haziran 2018'de ise, Bosch'ta üst düzey yöneticilik yapan Mehmet Gürcan Karakaş TOGG CEO'su olarak atandı.

        TOGG'un genel merkezi ise geçtiğimiz Eylül ayında Gebze'deki Bilişim Vadisi olarak belirlendi.

        'ÖNEMLİ BİR VİRAJI GEÇİYORUZ'

        Yerli otomobilin fotoğraflarının paylaşıldığı saatlerde, TOGG'un yüzde 5 hissedarı olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da sosyal medya hesabından bir mesaj yayınladı.

        Hisarcıklıoğlu mesajında, "2017'de verdiğimiz sözün arkasındayız. Yarın ortaklarımız ve TOGG ekibiyle önemli bir virajı geçiyoruz" ifadesini kullandı.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ