Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya "Almanya, Yunanistan’dan intikam mı alıyor?"

        Almanya’nın baskısı sonucu avrupa Birliği tarafından Yunanistan’a dayatılan sert tasarruf tedbirleri iki ülkede milliyetçi eleştirilerin ön plana çıkmasına neden oldu. İki ülke medyasında da suçlayıcı yorumlar yapılırken, Yunanistan’ın 90 yaşındaki Yeni Mukavemet hareketi Lideri Manolis Glezos, Almanya’nın “dayattığı tasarruf rejimiyle” Yunanistan’ı boyunduruk altına aldığı yıllara dönüldüğünü söyledi.

        MİLLİ KAHRAMAN

        1941’de Yunanistan’ın simgesi Akropolis’teki Nazi bayrağını indirerek milli mücadeleyi başlattığı için ülkenin milli kahramanı olarak görülen Glezos İngiliz the Times Gazetesi’ne verdiği röportajda eleştirilerini daha da ileri götürdü.

        Glezos “size de kendime de soruyorum: Almanlar bugün bize neden bu şekilde davranıyor? Nazi bayrağını indirdiğimiz için mi? Hitler’in planını geciktirdiğimiz için mi? Yoksa bizim halkımız öldüğünde onların halkı yaşayacağı için mi?” dedi. Yunanistan’ın işgali sırasında yakalanarak işkence gören

        AVRUPA'NIN İLK PARTİZANI

        Glezos dönemin Fransız Lideri Charles de Gaulle tarafından “Avrupa’nın ilk partizanı” sözleriyle övülmüştü. Glezos’un kardeşi Niko da Naziler tarafından idam edilmişti.

        "DEMOKRASİ BORCU VAR"

        Glezos “Alman halkı bir şeyi asla aklından çıkarmamalı. Bugün demokratik bir rejimin keyfini sürüyorlarsa bunu biraz da Yunan halkının ortaya koyduğu mücadeleye borçludurlar” dedi.

        90 yaşındaki Glezos, 2010’daki bir gösteride göz yaşartıcı gaz nedeniyle fenalaşmıştı.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ