Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Silahlar Türkiye’den değil Suriye’den

        Dışişleri yetkilileri, İngiliz Independent Gazetesi’nde yayınlanan “Körfez ülkeleri Suudi Arabistan ve Katar Ankara’nın bilgisi dahilinde, Türkiye üzerinden Suriyeli muhalifleri silahlandırıyor” şeklindeki iddiayı yalanladı.

        Habertürk’e konuşan kaynaklar Özgür Suriye Ordusu’na silah temin edilmesi ve teslimatın Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) tarafından da desteklenmesi gibi bir durumun olmadığını söyledi. Şu noktalara dikkat çekildi:

        66 BİN ASKER SİLAHLARINI ALIP ESADʼI TERK ETTİ

        *Özgür Suriye Ordusu’na bağlı muhaliflerin çoğunluğu, ordudan ayrılan askerlerden oluşuyor. Suriye ordusundan ayrılan 66 bin civarında askerin bugün Özgür Suriye Ordusu saflarında olduğu biliniyor.

        *Suriye ordusundan ayrılırken, silahlarını yanlarına alarak ayrıldılar. Dolayısıyla bugün sahada kullanılan silahların büyük bölümü, ordu cephaneliklerinden alındı.

        *Suriye Ulusal Konseyi yetkililerinin de Türkiye’den silah yardımı alınmadığına dair beyanları bulunuyor. Türkiye’den bu yönde bir destek almadıklarını birçok kez dile getirdiler.

        *Suriye’ye komşu bazı ülkelerde karaborsada satılan silahların fiyatları büyük artış gösterdi. Bunun haberleri çıktı. Fiyat artışı, Suriyeli savaşçıların nasıl silah edindiğinin de göstergesi.

        GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ