Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Enerji Bakanı'nın uçağı Erbil yerine Kayseri'ye indi

        DIŞ HABERLER SERVİSİ

        Reuters'ın haberine göre, Bağdat yönetimi, Erbil'deki Petrol ve Gaz Konferansı'na katılacak olan Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'ı taşıyan uçağın inişine izin vermedi. Uçak, Erbil yerine Kayseri'ye indi.

        YILDIZ: BU BEKLENMEYEN BİR GELİŞME

        Taner Yıldız, yaşanan gelişmelerden sonra yaptığı açıklamada "hava sahası özel uçaklara kapatıldığı için gidemedik" dedi. "Bu beklemediğimiz bir gelişmedir" diyen Yıldırım, her türlü iznin alındığını izin alınmasan uçağın kalkmayacağını söyledi.

        GEZİ ÖNCESİ BAĞDAT'A MESAJ

        Enerji Bakanı, gezisi öncesinde İstanbul'da yaptığı açıklamada merkezi Irak hükümetine şu mesajı vermişti:

        "Erbil temaslarımız önemli. Hemen yanımızda bulunan kaynaklara Venezuella ve Kolombiya'da, muhtelif ülkelerde yaptığımız operasyonlar gibi kayıtsız kalamayız. Bunun yanında Irak ile aramızda fikir ayrılığı olacak değil. Her bölge ile, her ülke ile Irak'ın tamamı ile yaptığımız anlaşmalar var. Bu anlaşmaların tamamı Irak'ın bütünü ile alakalıdır. Irak'ın normalleşmesi ile ilgili Türkiye'nin koyacağı katkılardır. Yani Irak'ın güneyi olsun, kuzeyi olsun pek çok projeyi bir arada yapabiliriz, bu olabilir." dedi.

        BAHÇELİ'YE DE VİZE VERİLMEMİŞTİ

        Bağdat yönetimi Ağustos ayında da, Musul ve Kerkük'ü kapsayacak gezi yapmak isteyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye izin vermemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ