Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi ‘Alçak koltukçu’ Antalya’ya geliyor

        HABERTÜRK GAZETE / DIŞ HABERLER

        Türkiye’yle İsrail arasında 2010 yılında yaşanan alçak koltuk krizinin mimarı, İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Ayalon, Antalya’da tatil yapmak istediğini söyledi.

        Ayalon, Türkiye’den özür dilediği için eleştirilen İsrail Başbakanı Netanyahu’ya da destek verdi.

        Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi’ni “alçak koltukta” ağırlayarak, 2010 yılında iki ülke ilişkilerinde krize neden olan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, en kısa zamanda Türkiye’ye gelmek istediğini söyledi. Ankara’daki çok sayıda arkadaşını ziyaret etmek istediğini belirten Ayalon “Antalya’da tatil yapmak istiyorum” dedi.

        Ayalon, Türkiye’den özür dilediği için eleştirilen İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya da destek verdi. Eski İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman’ın Netanyahu’ya yönelik eleştirilerine katılmadığını belirten Ayalon, “İsrail halkının büyük çoğunluğunun Başbakan Netanyahu’nun arkasında olduğuna inanıyorum’’ dedi.

        ‘KAYGILAR ORTAK’

        Ayalon, “Binyamin Netanyahu’nun özel temsilcisi Joseph Ciechanover ve Türk Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu arasında, ilişkilerin yeniden tesisi için uzun süren teknik çalışmalar ve görüşmeler oldu. Altyapı hazırlandı ancak süreci hızlandırıp işi bitiren kişi ABD Başkanı Barack Obama oldu. İyi de oldu’’ diye konuştu.

        İsrail ile Türkiye’nin gerek Suriye, gerekse İran konusunda benzer kaygılar taşıdığını iddia eden Ayalon, Türkiye ile İsrail’in, ekonomik ve siyasi alanda pek çok konuda işbirliği yapacak iki önemli bölge ülkesi olduğunu ifade etti.

        ATİNA’YA ‘TÜRKİYE ARAMIZA GİRMEZ’ TELEFONU

        İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Başbakan Erdoğan’a Türkiye halkına yönelik özrünü ilettiği telefon görüşmesinin hemen ardından Yunanistan’ı aradığı iddia edildi. İsrail basınında yer alan haberlere göre, Netanyahu Yunanistan Başbakanı Antonis Samaras’a Türkiye’yle ilişkilerin düzelmeye başlamasının Atina’yla ilişkilere zarar vermeyeceğine dair teminat verdi. İsrail Türkiye’yle ilişkilerinin bozulmasının ardından Yunanistan ile yakınlaşmaya çalışmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ