Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Sarıyer'de infaz, sarıyerde cinayet

        Eray EROLLU / HABERTÜRK

        İşadamı Ali Ekber Akgün, İstinye'de kırmızı ışıkta durduğu Bentley marka otomobilin direksiyonunda yanında duran otomobilden inen bir kişi tarafından vurularak öldürüldü. Saldırgan indiği otomobile binip, kaçtı. Korkunç saldırıya, eşinin aracının peşinden lüks cipiyle gelen Hollandalı eş de saniye saniye tanık oldu.

        Sarıyer İstinye Bayırı Caddesi'nde dün saat 12.30 sıralarında yaşanan olay iddiaya göre şöyle gelişti:

        Sen Gayrimenkul Kuyumculuk ve Menajerlik A.Ş.'nin sahibi Ali Ekber Akgün, Panaroma adlı lüks sitedeki evinden bir yakınına ait 34 SEN 22 plakalı Bentlye marka araç ile çıktı.Aynı anda Hollandalı eşi Maartje Geertruida da lüks cipiyle evden çıktı. Karı koca lüks araçlarıyla arka arkaya ilerlemeye başladı. Böylelikle İstinye Işıklar'a geldi. Kırmızı ışık yanması üzerine Akgün ile eşi araçlarını durdurdu. 40 yaşındaki Ali Ekber Akgün'ün yanında duran Ankara plakalı otomobilden inen kimliği belirsiz bir kişi, çıkarttığı tabancayı Akgün'e ateşledi. Akgün can havliyle gaza bastı ve lüks araç kaldırıma çıktı. Saldırgan ise, indiği otomobile binip, izini

        kaybettirdi. Genç kadın ise, sadırıya cipinin direksiyonunda saniye saniye tanık oldu.

        HASTANEDE HAYATINI KAYBETTİ

        Ağır yaralanan Ali Ekber Akgün, hemen İstinye Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak henüz 1 yaşında üçüz babası olan Akgün, tüm çabalara rağmen kurtarılamadı. Türkçe bilmeyen eşi ise şoka girdi.

        SALDIRGANIN EŞGALİ BELİRLENMEYE ÇALIŞILIYOR

        Saldırı üzerine olay yerine çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Olay yeri güvenlik şeridiyle kapatılırken polis, incelemelerde bulundu. Polis, 3 görgü tanığının ifadeleri doğrultusunda saldırganın eşgalini belirlemeye çalışııyor. Lüks aracın ise Malatyalı Vahap H.'ye olduğu öğrenildi.

        Görgü tanıkları ise "Silah seslerini duyar duymaz olay yerine geldik. Arkadaşlar camı kırdı yaralıya müdahale etmek için. Bizim duyduğumuza göre geldi cama silahı dayadı bir şarjör boşalttı gitti " dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ