Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Hükümetten Gürsel Tekin'in "Tükiye 2 gün sonra Suriye'ye girecek" iddiasına jet yanıt

        Düzgün KARADAŞ / HT GAZETE

        Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Sekreteri Gürsel Tekin, Türkiye’nin 2 gün içinde Suriye’ye askeri operasyon yapacağını iddia etti. Bilgiyi çok sağlam bir kaynaktan aldığını belirten Tekin, “Bu kaynak daha önce Süleyman Şah Türbesi’ndeki askerlerimizin adeta orada mahsur kaldığını, IŞİD’in insafına teslim edildiğini de haber vermişti” dedi. Dün basına yansıyan bu iddianın ardından konuşan ve iktidarın açıklama yapması gerektiğini belirten Tekin, “Bu bilgilerin yanlış olduğuna inanmak istiyorum. Bu iddiaları Türkiye’nin barışı açısından çok önemli bulduğum için kamuoyuyla paylaştım. Daha önce benzer olayların hepsi doğru çıktı. İnşallah bu yanlış çıksın” diye konuştu.

        Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’ndan açıklama beklediğini kaydeden Tekin, “Biz hükümet değiliz. Ben elimize ulaşan verileri kamuoyuna açıkladım. İnşallah bunu ciddiye alır ve bir açıklama yaparlar” ifadesini kullandı.

        CHP Genel Başkan Yardımcısı Haluk Koç ise “Tekin’in açıklaması caydırıcı etki bakımından önemlidir. Seçimleri erteletmek için planlanıyorsa, belki de bunu önlemek için kamuoyunun duyarlılığına seslenen bir ifadedir” dedi.

        ADAN: ELİMİZDE VERİ YOK

        MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan iddiayla ilgili olarak, “Gürsel Bey’in yaptığı açıklamaya ilişkin elimizde veri yok” değerlendirmesini yaparken, HDP Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise iddiayla ilgili olarak “Biz bilmiyoruz, elimizde herhangi bir done de yok ama mesnetsiz, temelsiz bir şey de değil. Türkiye şu anda var gücüyle Suriye’de tampon bölge oluşturma koşullarını zorluyor. Eminim hükümet bir açıklama yapar, biz de öğreniriz” diye konuştu.

        ‘KAYNAKLARINI GÖZDEN GEÇİRSİN’

        TÜBİTAK’ın milli enerji projelerinin tanıtım törenine katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise bir gazetecinin iddiayı sorması üzerine, “Kaynaklarını açıklasın, biz kaynaklarını tekrar gözden geçirmesini tavsiye ediyoruz kendisine” yanıtını verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ