Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Besle kargayı oysun gözünü’ atasözü gerçek oldu

        Zafer SAMANCI/HABERTÜRK

        Konya’da yaşayan ve üniversiteye hazırlanan Burak Börekçiler, yaklaşık 4 ay önce kendilerine ait bahçede dolaşırken yaralı bir yavru karga buldu. Kargayı hemen veterinere götüren genç, tedavisinin ardından evine getirip aylarca baktı. Ancak 20 gün önce karga bir anda gence saldırıp gözünden yaraladı. Hastaneye kaldırılan gencin sağ gözünün “oyulduğu”, damarlarının da koptuğu belirlendi. Gözüne 4 dikiş atılan Burak, sağ gözünü kaybetti.

        ‘GÖZÜM GİBİ BAKTIM’

        Kargaya çok iyi baktığını, kendisine saldırmasına da anlam veremediğini söyleyen Burak Börekçiler, kargayı nasıl beslediğini şöyle anlattı: “Ona gözüm gibi baktım. Kargaların nasıl beslendiğini araştırıp ona göre yiyecekler buldum. Böcek, kurt, kimi zaman ekmek ufaladım. Yedirdim. Veterinerin karganın yaralı olan kanatları için verdiği krem ve ilaçları hiç aksatmadım. Birkaç gün sonra doğaya salacaktım. Yemini, suyunu verdim. Kafesindeydi. Bir anda huzursuzlandı. Kafesin içinde sağa sola hareket etmeye başladı. Kafesin kapısını açtım. Birkaç kez kafesten çıkıp odanın içinde uçtu. Sonra tekrar kafesine girdi. En son çıktığında bir anda saldırdı. Yüzümü, gözümü gagalamaya başladı. Kendimi yere atıp kafamı elimle kapattım. Sonra açık olan camdan uçup gitti. Neye kızdı ya da ne oldu da bana saldırdı hiç anlamadım.”

        VETERİNER UYARMIŞ

        Yaralı kargaya ilk müdahalesini yapan veterinerin kendisini uyardığını dile getiren Burak Börekçiler, “Kargayı götürdüğüm veteriner ilk müdahalesini yaptıktan sonra ‘İyi bakılırsa 2-3 ayda iyileşir. Ama sonra kargayı mutlaka doğaya bırak, bu hayvanların ne zaman ne yapacağı belli olmaz. Çok zeki ve kincidirler. Kızdıkları bir hareket yaparsan onu unutmaz ve mutlaka intikamlarını alırlar’ diye, beni uyarmıştı. Ama böyle bir şey olacağı hiç aklıma gelmemişti” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ