Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Doç. Dr. Şüra Baykan'dan insanlık dersi: Suriyeli aileye sahip çıktı

        Ege Üniversitesi (EÜ) Eczacılık Fakültesi Öğretim ÜyesiDoç.Dr.ŞüraBaykan, Basmane'de ağaç altında rastladığı Suriyeli anne ve 6 çocuğuna sahip çıktı.

        Evi bombayla yıkıldıktan, eşi Beşir'i de savaşta kaybettikten sonra en büyüğü 7 yaşında, en küçüğü de 15 günlük bebeğiyle Türkiye'ye sığınan Maha Mansour (32) ile akademisyenŞüraBaykan'ın yolu, Basmane Meydanı'nda kesişti.

        Gönüllü olarak Suriyelilere erzak dağıtanDoç.Dr.Baykan, bir ağaç altında 6 çocuğuyla bekleyen Maha ve çocuklarının ellerini hiç bırakmadı.

        "BİR AN BİLE DÜŞÜNMEDİM"

        Maha ve çocuklarına karşılaştıkları ilk gün "benim evime gelmek ister misin?" sorusunu yönelttiğini söyleyenŞüraBaykan, yardım malzemesi dağıtırken Maha ve ailesini bir ağacın altında yalnız halde gördüklerini belirtti.Baykan, "Maha, biraz konuşunca botla karşıya geçeceklerini söyledi. Baktık, 6 çocuk var, biri daha 15 günlük. Hava soğuk. Bir an bile düşünmedim. Çok çaresizdi, yapacak bir şeyi yoktu. Teklifimi çekinerek kabul etti. Aldım eve getirdim. Biz o akşam o çocukları orada görmeseydik, ertesi gün kıyıda cesetleriyle karşılaşabilirdik. Aklımda tek bir şey vardı, onları güvenle gidecekleri yere ulaştırmak" diye konuştu.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ