Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Temur Makhauri beraat etti

        MUSTAFA ŞEKEROĞLU- İSTANBUL

        Zeytinburnu'nda 2009 yılında Çeçen Komutan Ali Osaev susturucu takılmış tabancayla evinin önünde öldürüldü. Cinayetle ilgili Gürcistan uyruklu Zona(Hayalet) kod adlı Temur Makhauri hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istemiyle 2014 yılında dava açıldı.

        Aynı iddianamede 2011 yılında öldürülen 3 çeçen Berg-Khazh Musaev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amirev cinayetleri için de iki Rus ajanı Alexander Zharkov ve Nadim Ayupov hakkında ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istendi.

        Çeçen Komutan Ali Osaev'in cenaze törenindeki görüntülerde Zona kod adlı Temur Makhamuri'nin olduğu iddia edilmişti. Ancak Zona, bu iddiayı yalanlamış ve olay tarihinde Muhammet ve Cengiz isimli kişilerle birlikte Gürcistan'da olduklarını söylemişti. Osaev'in öldürüldüğü Gürcistan'dayken öğrendiğini ve cenazeye katılmak için Türkiye'ye geldiği ancak havalimanında geri gönderildiğini belirten Makhauri Çeçen cinayetiyle ilgisi olmadığını savundu.

        Bakırköy 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın son duruşmasında Zona(Hayalet) lakaplı sanık Temur Makhamuri'nin beraatine karar verildi. 2011 yılında Berg-Khazh Musaev, Rüstem Altemirov ve Zaurbek Amirev'in öldürülmesiyle ilgili yargılanan Rus ajanlar Alexander Zharkov ve Nadim Ayupov dosyası ayrıldı.

        Çeçen Komutan Ali Osaev

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ