Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılı mesajı

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kut'ül Amare Zaferi'nin 100. yılında sosyal medya hesabından kutlama mesajlarını paylaştı. Erdoğan'ın mesajları 19:16'da başladı. Kut'ül Amare Zaferi'nin gerçekleştiği tarih ise 29Nisan 1916...

        MESAJIN PAYLAŞIM SAAT VEDAKİKASI DİKKAT ÇEKTİ

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Kûtü'l-Amare zaferini temsilen 19.16'da paylaşmaya başladığı mesaj, 100. yıl dönümünü vurgulayan 20.16'da tamamlandı.

        KUT'ÜL AMARE ZAFERİ (29 NİSAN 1916)

        Osmanlı Ordusu'nun Irak'ın Kut bölgesinde İngilizlere karşı 29 Nisan 1916'da kazandığı büyük zaferin üzerinden 100 yıl geçti. 13 bin 300 İngiliz asker ile 13 İngiliz general ve 418 İngiliz subayın esir edildiği Kut'ül Amare'de 40 bini aşkın İngiliz asker de öldürülmüştü.

        Erdoğan'ın mesajışöyle;

        Biz, gerektiğinde tüm fertleriyle inancı, vatanı, bayrağı, devleti uğruna savaşabilen, bunu göze alan bir milletiz.Bu millet, Malazgirt zaferinden Çanakkale destanına, tarihindeki gerçek kahramanlık hikayelerini hiçbir zaman unutmamıştır, unutmayacaktır. Bugün, milletimizin, ecdadımızın yazmış olduğu bir başka eşsiz destanın, Kûtü'l-Amare zaferinin 100. yıl dönümünü idrak ediyoruz.Kûtü'l-Amare, milletimizin tüm imkansızlıklara rağmen vatanına nasıl sahip çıktığını gösteren en önemli ve en açık örneklerden biridir.Yıllardır milletimizin hafızasından silinmeye çalışılan Kûtü'l-Amare zaferi, her zaman hatırlamamız gereken, unutulmayacak bir destandır.Bu zaferin kazanılmasında emeği geçen Süleyman Askeri, Ali İhsan Sabis Paşa, Nurettin Paşa ve Halil Paşa'yı rahmetle anıyorum.Kûtü'l-Amare zaferinin mimarı olan şehit ve gazilerimizi minnetle yâd ediyor, kendilerine Allah'tan rahmet diliyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ