Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar evlendi

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan, iş adamı Özdemir Bayraktar'ın oğlu Selçuk Bayraktar ile evlendi. Daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş nikahı kıydı. Nikah cüzdanını 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül verdi.

        Açılışını Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yaptığı, "Arena Mega" isminin Türkçe bir isimle değiştirilmesini talep ettiği ve Küçükçekmece Yahya Kemal Beyatlı adını alan gösteri merkezinde gerçekleştirilen törende çiftin nikahını İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş kıydı.

        Çiftin şahitliklerini ise 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegoviç, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, eski Lübnan Başbakanı Saad Hariri ve Arnavutluk Başbakanı Edi Rama yaptı.Nikahın ardından aile cüzdanını Abdullah Gül takdim etti.

        ERDOĞAN'DAN DUYGUSAL KONUŞMA

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahından sonra kısa ve duygusal bir konuşma yaptı.

        Erdoğan, "Sümeyye'ye çocukken ceylanım derdim. Gözümün nuru derdim. Şimdi bir ceylan gibi yuvadan ayrılıyor" dedi. Nikah töreninde Sümeyye Erdoğan ve Selçuk Bayraktar'ın hayat hikayelerinin anlatıldığı kısa bir film yayınlandı. Filmde Sümeyye Erdoğan'ın çocukluğu ve genç kızlık döneminde çekilmiş ve daha önce hiç yayınlanmamış fotoğraflar yer aldı.

        GENİŞ ÖNLEM

        Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikah törenlerinin yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde hareketlilik yaşandı.Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne çıkan yollarda geniş güvenlik önlemleri alındı. Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın içinde bulunduğu gelin arabası, nikahın yapılacağı salona geldi.Nikahın yapılacağı Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi çevresinde tüm yollar geceden trafiğe kapatıldı.

        ERDOĞAN AİLESİ HUBER'DEN HELİKOPTER İLE HAVALANDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kızı Sümeyye Erdoğan'ın nikahı için Tarabya'daki Huber Köşkü önünden helikopter ile Küçükçekmece Halkalı'daki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne havalandı. Helikoptere Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanısıra eşi Emine Erdoğan, oğlu Bilal Erdoğan ve damadı Berat Albayrak'ın da bindiği görüldü.

        POLİSLERİ PANİKLETEN ARAÇ

        Yolların kapatılmasına tepki gösteren bazı vatandaşlar görevli polis ekipleriyle tartıştı. Bir sürücü aradaki boşluktan faydalanarak kapalı yola aracıyla dalıp, kaçtı. Polisler kısa süreli alarma geçti.

        Bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı. Görevli polislere güvenlik uyarıları yapıldı. Bölgede seyreden her aracın plaka kontrolünün yapılması istendi. Bölgede görev yapan tüm polis ekiplerine yaka kartı zorunluğu getirildi. Davetlilerin giriş yapacağı alandaki görevliler özellikle uyarıldı.

        GELİN DAMAT ERKENDEN GELDİ

        Bu arada düğün konvoyu sabah Tarabya'dan çıkarak nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne geldi.

        SELÇUK BAYRAKTAR'DAN ASKERLERİN NİKAH MESAJINA CEVAP

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın nişanlısı Selçuk Bayraktar, askerlerin tebrik mesajına cevap verdi.

        Twitter hesabından askerlerin kendisine yolladığı "Selçuk abi mutluluklar, Şırnak'tan selamlar. Bursa/JÖH" yazan pankartlı mesajı paylaşan Bayraktar, "Şırnak'ta operasyon nedeniyle nikaha gelemeyen kahraman kardeşlerim en güzel hediyeyi yollamış" yazdı.

        ÇOK SAYIDA DAVETLİ GELDİ

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikah törenine saatler kala hazırlıklar hummalı şekilde devam etti. Davetlilerin giriş yapacağı alana turkuaz renkte halı serilirken, özel harekat polisleri de güvenlik önlemleri kapsamında bina çatılarına konuşlandırıldı. Konuklar ise nikahın yapılacağı Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi'ne geldi.

        TÖRENE ÇELENK VE ÇİÇEK GÖNDERİLMEMESİ İSTENDİ

        Nikah törenine Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı öğrenildi. Nikah törenine ise çelenk ve çiçek gönderilmemesi, bunun yerine vakıflara bağış yapılmasının istendiği bilgisine ulaşıldı.

        İş, sanat, siyaset ve spor camiasından çok sayıda kişinin katılacağı nikah töreni öncesi Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar gelin aracıyla konvoy eşliğinde Huber Köşkü'nden ayrılmıştı.

        Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan, ardından nikah merasimine geçilen törene, bakanlar, yabancı devletlerin temsilcileri, büyükelçiler, belediye başkanları, sanatçılar ve iş adamlarının yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

        KADİR TOPBAŞ KIYDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın nikah törenine siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı. Çiftin nikahını ise İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın kıydı.

        NİKAH ŞAHİTLERİ DİKKAT ÇEKTİ

        Çiftin nikah şahitleri Hulusi Akar, Ahmet Davutoğlu, İsmail Kahraman, Abdullah Gül, Bekir İzzetbegoviç, Navaz Şerif, Edi Rama, Saad Hariri oldu. Org. Akar, ilk kez nikah şahidi olan Genelkurmay Başkanı oldu.

        ÇOK SAYIDA İSİM KATILDI

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın Selçuk Bayraktar, Halkalı Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi'nde düzenlenen nikah törenine siyaset, iş ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

        Nikah törenine katılanlar arasında 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, AB Bakanı Volkan Bozkır, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, eski Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, eski Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, MİT Müsteşarı Hakan Fidan, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, sanatçı Orhan Gencebay, Cengiz Kurtoğlu ve çok sayıda isim yer aldı.

        NİKAH TÖRENİNDE BARKOVİZYON GÖSTERİSİ

        Bu arada, nikah töreninde davetlilere, Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar'ın hayatlarını konu alan barkovizyon gösterisi sunuldu.

        Sümeyye Erdoğan'ın babasıyla olan çocukluk fotoğrafları ve okul yıllarına ait detaylarla başlayan kısa filmde, Erdoğan'ın başörtüsü yasağı nedeniyle imam hatip eğitimini Trabzon Araklı'da tamamlamak zorunda bırakılışı da anlatılıyor.

        Kısa filmde, başörtüsü yasağının 2013'te kaldırılmasının ardından Sümeyye Erdoğan ile Recep Tayyip Erdoğan'ın ilk karşılaşmalarında geçen diyaloglar Ankara Milletvekili Aydın Ünal tarafından anlatılıyor. Ünal, şu ifadeleri kullanıyor:

        "O gün babasıyla neler yaşadığını sormuştum. Babası eve geldiği zaman 'Çok şükür bir yasağı, bir zulmü daha kaldırdık. Hadi bir şükür namazı kılalım' demiş. Sümeyye Hanım, babasını yanaklarından öpmüş. Arkasından cemaatle namaz kıldıklarını, Yasin okuduklarını ve Erdoğan'ın uzun bir dua ettiğini anlatmıştı."

        Indiana Üniversitesi'nde master, London Schools of Economics'te yüksek lisans yapan Sümeyye Erdoğan'ın binicilik sporuyla ilgilendiği, kemana karşı büyük bir ilgisi olduğu ve bungee jumping yaptığına da kısa filmde yer veriliyor.

        Kısa filmde Sümeyye Erdoğan'ı, yakın arkadaşları röportajlarla anlatıyor.

        Filmde, Selçuk Bayraktar'ın lise yıllarından üniversite ve iş yaşamına kadar geçen süreçte insansız hava araçlarını (İHA) yapma hayali anlatılıyor. Projenin gerçekleştirilmesi sürecinde daha önce yayınlanmamış görüntüler de kısa filmde yer alıyor.

        İTÜ Elektronik Mühendisliği bölümü mezunu olan Bayraktar, Amerika Upenn'de yüksek lisans, sonrasında ise Massachusetts Institute of Technology'de (MİT) doktora çalışması yapmıştı. Türkiye'ye döndükten sonra İHA'ların üretimine başlayan Bayraktar, milli ve özgün insansız hava aracını üretmişti.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ