Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Büyükşehir'den Saat Kulesi için suç duyurusu

        Ali Arda PERK / İZMİR

        İzmir Büyükşehir Belediyesi, darbe girişimine karşı Konak Meydanı'nda devam eden 'Demokrasi Nöbeti' sırasında birçok bölümü parçalanan, denize bakan bölümündeki tarihi saati çalınan Saat Kulesi'nin zararı için suç duyurusunda bulundu.

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, "Tarihi Saat Kulemiz büyük hasar gördü. Korumaya çalışıyoruz ancak saati, taşları söküyorlar. Ne olur biraz saygı" ifadelerini kullandı.

        SAATİ ÇALDILAR

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın darbe girişimine karşı vatandaşları sokağa davet etmesinin ardından kent meydanlarında 'Demokrasi Nöbetleri' başladı. Ülke genelinde olduğu gibi İzmir'de nöbetin adresi Konak Meydanı oldu. Ancak nöbet sırasında kentin simgesi olarak kabul edilen Saat Kulesi zarar gördü. Bazı kişiler, Saat Kulesi'ne tırmandı, taşların arasına oturdu, aydınlatmaları söktü. Vandalizmin boyutu o kadar büyüdü ki Saat Kulesi'nin tarihi taşları söküldü. Kulenin en üst noktasında bulunan ve denize bakan yüzündeki tarihi saat çalındı, kulenin altındaki çeşmeler söküldü, duvarında asılı duvar ayyıldızlar parçalandı. Tarihi Saat Kulesi'ndeki ağır hasar üzerine Büyükşehir güvenlik şeridi çekti, çeşitli çalışmalar yaptı. Ancak Kule'ye yapılanlar son bulmadı.

        BÜYÜKŞEHİR HAREKETE GEÇTİ

        Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesi yetkilileri üzücü olayın ardından harekete geçti. Bir yandan onarım çalışmaları sürerken Büyükşehir önce Valilik ve Emniyet'ten bina için koruma talebinde bulundu. Yetkililer ayrıca saldırı için suç duyurusunda bulunarak konuyu yargıya taşıdı.

        Büyükşehir Park Bahçeler Daire Başkanlığı yetkilileri saat kulesinde 11 adet çeşmenin başlıklarının çalındığını, kulenin birinci katındaki kapının girişinin kırıldığını, dört adet saatten Konak İskelesi'ne bakan saatin çalındığını, asma kilidin kırıldığını, süsleme ve mermer oymaların zarar gördüğünü ifade etti. Yetkililer, gerekli yaptırımların uygulanmasını talep etti.

        GÖKÇE: NE OLUR SAYGI

        Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe de duruma Twitter hesabından tepki gösterirken yetkilileri göreve çağırdı. Gökçe, "Tarih saat kulemiz büyük hasar gördü. Korumaya çalışıyoruz ancak saati, taşları söküyorlar. Ne olur biraz saygı" dedi. Gökçe, saat kulesinin güvenlik güçleri tarafından koruma altına alınması gerektiğinin altını çizdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ