Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Kutsal kazık!
        1

        İzmir’in Selçuk İlçesi’ndeki Meryem Ana Evi’nin bulunduğu Bülbül Dağı eteklerinden akan su, bazı uyanıklara ‘gelir kapısı’ oldu. İlk olarak, 2012 yılında Acarlar Köyü Tarımsal Kalkınma Kooperatifi logosuyla çeşmeden alınarak paketlenen su Şirince, Selçuk ve Antalya gibi yerlerde turistlere satıldı.

        2

        Kooperatifin 3 ay sonra kapanmasının ardından, bazı firmalar şişeledikleri suyun üzerine ‘Meryem Ana’ fotoğrafı basarak satmaya devam etti.

        3

        ‘Panaya Kapulu’ adıyla paketlenen ve üzerinde “Meryem Evi Suyu” yazılan şişeler, hediyelik eşya satan mağazalarda “Kutsal Su” olarak tanıtıldı. Hatta bazı işyerleri, gelen ziyaretçilere suyun Papa tarafından kutsandığını söyleyip 50-300 mililitrelik paketlerdeki çeşme sularını 7-20 lira arasında sattı.

        4

        Bazı işyerlerinin de Meryem Ana Evi’nin bulunduğu bölgelerdeki ağaçların kabuklarını ve yapraklarını paketleyerek 20-100 TL’ye sattığı ortaya çıktı. Meryem Ana Derneği Başkanı Noel Micaleff olayı şöyle değerlendirdi: “Su kutsal olmadığı gibi, suyun kutsanması da söz konusu değildir.

        5

        Bülbül Dağı’ndan gelen su, zaten çeşmelerden akan su. Kimse su, yaprak ve ağaç kabuklarına boş yere para vermesin.”

        6

        Acarlar Köyü Muhtarı Ramazan İğneci ise “Köyümüze ekonomik katkı sağlamak amacıyla Bülbül Dağı’ndan akan suları paketleyerek sattık. 2 ay gibi bir süre üretim yaptık. Ancak yeterince satış yapamadığımız için üretimi durdurduk.

        7

        Şişelediğimiz su, bildiğimiz çeşme suyundan farksız. Ziyaretçilere yanlarında ‘hatıra götürsün’ diye sattık. Biz Meryem Ana suyu olarak paketlemiştik ama bugün ‘Kutsal su’ diye satılıyor” dedi.

        8

        Selçuk’a 9 kilometre uzaklıktaki Bülbül Dağı’nda yer alan ve Hz. Meryem’in son yıllarını burada geçirdiği ve mezarının bulunduğu rivayet edilen evi, her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Meryem Ana Evi Hıristiyan inancına göre kutsal sayılırken, her yıl on binlerce Katolik hacı olmak amacıyla Meryem Ana Evi’ne gidiyor. MEHMET İNMEZ/GAZETE HABERTÜRK

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ