Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Hakkari'de 7 teröristin cesedi bulundu

        Mehmet KAYAHAN/ DİYARBAKIR

        Hakkari'nin Çukurca İlçesi kırsalında, PKK'lı teröristlere ait 4 sığınakta çok sayıda mühimmat ele geçirildi. Arazi arama tarama faaliyetlerinde ise daha önce etkisiz hale getirilmiş 7 PKK'lı teröristin cesedi bulundu.

        Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, 7 PKK'lı teröristin cenazesinin bulunduğu belirtilirken, 4 sığınakta çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi. Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, "Güvenlik güçlerimizce bölücü terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik olarak yürütülen çalışmalar kapsamında; Çukurca ve Yüksekova İlçeleri kırsal alanında devam eden operasyon kapsamında, 20 Kasım 2016 günü Binilis Tepe bölgesinde bulunan 2 mağarada yapılan arama ve tarama faaliyetinde 27 bin adet adet 7,62 mm'lik mühimmat, 33 adet roketatar mühimmatı ve sevk fişeği, 44 adet çeşitli tipte el bombası, 2 bin 500 adet 23,5 mm'lik doçka mühimmatı, 560 adet 12,7 mm'lik uçaksavar mühimmatı, 2 adet M2A18 sıçrayan mayın, 4 adet 60 mm'lik havan mühimmatı, çok miktarda yaşam malzemesi, ilaç ve örgütsel doküman ele geçirilmiş ve 3 adet doçka mevzii tespit edilmiştir.

        Ayrıca Binilis Tepe ile mağaraların arasında bulunan bölgede daha önce hava harekâtı neticesinde etkisiz hale getirilen 7 bölücü terör örgütü mensubu cesedi ile 1 adet keskin nişancı kanas silah bulunmuştur" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ