Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Seçim Kılıçdaroğlu Hakkari'de açıldı!

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hakkari'deki seçim mitinginde halka seslendi. Kılıçdaroğlu, AB Yerel Yönetimler Yasasını aynen kabul ederek yerel yönetimlere Avrupa'daki gibi özerklik vaad ederken KCK operasyonlarını da bir kez daha eleştirdi.

        Kılıçdaroğlu'nun Hakkari mitinginden satır başları şu şekilde;

        "KAPANAN KEPENKLERDEN DOLAYI BAŞKASINI SUÇLAMAYI BIRAK KENDİNE BAK"

        ''Eğer bir ülkenin Başbakanı konuşacaksa doğruları dile getirmelidir. Kepenk kapanıyorsa kepengi kapatandan çok, siyasi iktidarın şunu düşünmesi lazım: Bu kepenkler neden kapanıyor? Siz, kapanan kepenklerden dolayı esnafı, yerel yöneticileri suçlayacağınıza dönüp kendinize bakmanız lazım. Bir neden var bunda, bir sorun var burada. Bu sorunu akılcı çözmemiz gerekir diye düşünmesi gerekir ama vurarak, kırarak, insanları hor görerek, onları suçlayarak, bir yere gitmek mümkün değil ama Başbakan'ın doğasında bu var zaten; öfkeyle konuşmak, onlara hakaret etmek, küçük görmek gibi bir alışkanlığı var, ne diyelim.

        Bu ülkede yurttaşlık temelinde eşit haklara sahip bireyler istiyoruz. Özgürlüğün ve demokrasinin kısıtlandığı toplumlarda sağlıklı gelişme olamaz, barış olamaz, huzur olamaz. Çatışma kültürünü beslemiş oluruz. Biz çatıma kültürüne karşıyız, barışı ve huzuru istiyoruz. Bunun için de ne gerekiyorsa bunu yapmakta kararlıyız."

        KCK DAVASI

        "Demokrasi varsa herkes için var özgürlük varsa herkes için var. Belediye başkanlarını tutuklayacaksın, onların ellerini kelepçeleyeceksin, sıraya dizip fotoğraflarını çekeceksin... Halkın iradesiyle seçilmiş belediye başkanlarının aylarca gözaltında tutulmasını istemiyoruz."

        ÖZERKLİK

        Yerel yönetimlerin özerklik şartını aynen kabul edeceğiz. Onlara özerklik vereceğiz aynı Avrupa'daki gibi. Avrupa Birliği Yerel Yönetimler Yasasını aynen kabul edeceğiz.

        Biz Meclis'te kayıpları bulalım dedik. Ama iktidar partisi bu ülkenin kayıplarını ortaya çıkarmak için Meclis'te komisyon kurmaya yanaşmadı."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ