Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Dağlarda aç kalan PKK'lılar askere sığınıyor

        AHT / VEYSİ İPEK

        Cudi’de bir mağarada kuşatılan 3 PKK’lı ise komutanlar tarafından ikna edilerek teslim alındı Ş IRNAK Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, henüz kış üslenmesine geçemeyen terör örgütüne yönelik operasyonlarda, son 1 haftada 6 PKK’lı teslim oldu. Teslim olan teröristler, dağdaki grupların kötü durumda olduğunu ve açlık çektiğini belirterek teslim olmak isteyen çok sayıda arkadaşlarının bulunduğunu anlattı.

        3 SAATTE İKNA OLDULAR

        Cudi Dağı’nda yapılan operasyonda ise bir mağarada bulunan 3 terörist teslim oldu. Edinilen bilgilere göre, merdivenlerle birbirlerine bağlanan 7 katlı mağaranın etrafı askerler tarafından sarıldı. 3 PKK’lının durumu Şırnak Valiliği ile Genelkurmay Başkanlığı’na bildirildi. Operasyonu yürüten 2 komutan, PKK’lıları ikna etmek istediğini söyledi. Valilik, askerlerin can güvenliğin ön planda tutularak, PKK’lıların teslim olmaya ikna edilmesi yönünde çaba harcanmasını istedi. Mağaraya giren 2 komutan, bir PKK’lıyla yaklaşık 3 saat görüştü. Devletin, örgüt üyelerine bakışını, teslim olmaları durumunda, topluma kazandırmak istediklerini anlatan komutanlar, eyleme katılmayanların “etkin pişmanlık” çerçevesinde serbest kalabileceklerini söyledi. PKK’lılara okuma yazma ve meslek edindirme kurslarına katılarak, iş sahibi olanaklarının olduğu da ifade edildi.

        ‘3 GENÇ KURTARILDI’

        İkna olan PKK’lı, mağaranın üst katında bulunan arkadaşlarının yanına gitti. Arkadaşlarıyla 1 saat konuşan PKK’lı ile diğer 2 PKK’lı silahlarını bırakarak dışarı çıktı. Mağaradan kaçmak isterken düşerek ayağını kıran bir örgüt mensubu ise helikopterle Şırnak Asker Hastanesi’ne kaldırıldı. Yetkililer, “Mağaraya roketatar ya da helikopterlerden ateş edilerek teröristler etkisiz hale getirilebilirdi. Ancak ikna çabaları kullanılarak kandırılmış 3 genç kurtarıldı ve adalete teslim edildi” dedi.

        BİNGÖL’DE 8 TERÖRİST

        Bingöl Valisi Mustafa Hakan Güvençer, terör örgütü PKK mensuplarına yönelik planlı bir operasyon yürütüldüğünü belirterek, “Operasyon neticesinde 1 terörist ölü, 7 terörist de sağ olarak ele geçirildi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ