Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem MİT soruşturmasını yürüten savcı Sadrettin Sarıkaya görevden alındı KCK

        HABERTÜRK TV - YASEMİN GÜNERİ/ÖZEL HABER

        Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Fikret Seçen, MİT Müsteşarı Hakan Fidan ve dört MİT mensubunun ifadeye çağırıldığı soruşturma dosyasınının Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'dan alındığını açıkladı.

        Seçen, Sarıkaya’nın yerine iki özel yetkili savcıyı dosyada görevlendirdi. Bu isimler İsmail Işık ve Adem Özcan. Özel Yetkili Savcı Bilal Bayraktar'ın soruşturma dosyasındaki görevi ise sürüyor. Artık KCK soruşturmasını savcılar Bilal Bayraktar, İsmail Işık ve Adem Özcan yürütecek.

        "HABERTÜRK'TEN ÖĞRENDİM"

        Savcı Sarıkaya yaptığı açıklamada, "Görevden alındığımı Habertürk'ten öğrendim. Başsavcı'nın takdiri. Biz görevimizi yaptık" dedi...

        Savcı Sarıkaya, görevinden alındığı Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde öğrendi. Bir soruşturma kapsamında şüpheli ifadesi almak için adliyede bulunan Sarıkaya, dosyadaki görevinden alındığını ‘sorgu’ arasında öğrendi.

        Konya’nın Çumra Hâkimliği’nden 2005’te Adalet Müfettişliği’ne atanan Sadrettin Sarıkaya, 2011’de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na atanmıştı. Sarıkaya daha sonra özel yetkili savcı olarak Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi’nde görev aldı. Üç aydır burada görev yapan Sarıkaya, KCK soruşturmasını yürütüyordu...

        Savcı Sarıkaya'nın MİT'çiler hakkındaki ifade davetinin basına sızması ve soruşturmayla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı ile Başsavcı Vekili Fikret Çeçen'e bilgi vermemesi gerekçesiyle soruşturmadan alındığı öğrenildi.

        Öte yandan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Sadrettin Sarıkaya'nın yerine görevlendirilen Cumhuriyet Savcısı İsmail Işık, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesine geldi. Sadrettin Sarıkaya, bir süre İsmail Işık ile görüştükten sonra adliyeden ayrıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ