Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Bursa'da dört çocuk babası inşaat işçisinin tecavüzüne uğrayan mağdur ördek, tedavisinin ardından sahibine teslim edildi. Ördeğin sahibi ise hayvanı kesip diğer hayvanlara yedireceğini söyledi.

        AHT MUHABİRİ UĞUR USLUBAŞ

        Bursa'da dört çocuk babası inşaat işçisinin tecavüzüne uğrayan mağdur ördek, tedavisinin ardından sahibine teslim edildi. Ördeğin sahibi ise hayvanı kesip diğer hayvanlara yedireceğini söyledi.

        Bursa'da dün yaşanan olayda, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi'nde oturan D.A. ve S.A. çiftine ait ördeğe, damatları A.Ç'nin tecavüz ettiği ileri sürülmüş, olay büyük yankı uyandırmıştı. Kayınpeder S.A, evlerinin terasında yatan zanlının yatağının içinde ördek tüyleri ve kan görünce polisi aramış, 50 yaşında ve 4 çocuk babası olan inşaat işçisi A.Ç., ördeğe tecavüz ettiği iddiasıyla gözaltına alındıktan sonra para cezasına çarptırılarak salıverilmişti.Tecavüze uğrayan ördek ise Uludağ Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Hayvan Hastanesi'ne kaldırılmıştı. Burada ördeğin ameliyatla makatı dikilerek dışarıya çıkan bağırsaklar yerine oturtuldu. Tedavisi tamamlanan talihsiz hayvan, polis tarafındanh hastaneden alınarak tutanakla sahibi S.A.'ya teslim edildi. Ördeği alan S.A., "Bu saatten sonra bu hayvanı ben ne yapacağım. Kesip yiyemem. En güzeli kesip diğer hayvanlara yedirmek" dedi. Yaşlı adam, ördeği evin en üst katında bulunan ve diğer ördeklerin de bulunduğu kafese koydu. Bitkin olduğu gözlenen ördek şaşkın bakışlar arasında arkadaşlarının yanına gitti.

        Hayvanseverler ayağa kalktı

        Mağdur ördeğin kesileceği haberi hayvanseverleri ayağa kaldırdı. Bursa Barosu Hayvan Hakları Kurulu Başkanı Avukat Ümran Babacan, "Orman ve Su İşleri Bölge Müdürlüğünü göreve çağırıp acılı hayvan kesilmeden bir an önce sahibinden alınıp koruma altına alınması gerekiyor" dedi. Babacan, ördeğin sahibinin kesinlikle Cumhuriyet Savcılığı'na giderek şikayetçi olması gerektiğini belirterek, "Burada bir mala zarar verme olayı söz konusudur. TCK'ya göre mala zarar verme suçunun cezası ise hapistir" dedi.

        Bursa Barosu olarak bu vahşi olayı şiddetle kınadıklarını belirten Babacan, "Bu bir vahşet. Bu zavallı hayvanı yaşadıklarının ardından sahibinin keseceği söyleniyor. Yapılması gereken Orman Su İşleri Bölge Müdürlüğünün bu hayvanın koruma altına alınması için hayvanat bahçesine götürmesi. Her gün ülkemizde bu tarz değişik bir olay yaşanıyor. Biz Bursa barosu olarak bu olayı kınıyoruz" dedi.

        KANUN NE DİYOR?

        Hayvan Hakları Kanunu'nun 24. maddesine göre kanunun hayvanları korumaya yönelik hükümlerine aykırı hareket eden ve bu suretle bulundurduğu hayvanların bakımını ciddi şekilde ihmal eden ya da onlara ağrı, acı veya zarar veren kişilerin denetimle yetkili merci tarafından hayvan bulundurması yasaklanır ve hayvanlarına el konulur. Söz konusu hayvan yeniden sahiplendirilir ya da koruma altına alınır. Ayrıca 14. maddenin j bendine göre Hayvanlarla cinsel ilişkide bulunmak, işkence yapmak. Suç olduğu açıkça belirtilirken (f) bendine aykırı davrananlara hayvan başına 250 lira para cezası verilir, kesilmiş ve canlı hayvanlara el konulur.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ