Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa 40 işçi amonyak gazından zehirlendi

        Ahmet ÜNSAL-AHT

        Manisa merkeze bağlı Aşağı Çobanisa Beldesi çıkışında bulunan bir kurutulmuş domates ve üzüm işleme fabrikasında makineden sızan amonyak gazından 40 işçi zehirlendi. Hastaneye kaldırılan işçilerin sağlık durumlarının iyi olduğu ifade edildi.

        Olay, saat 20.25'te meydana geldi. Çoğunluğu kadın olan işçiler, fenalaşarak baygınlık geçirdi. Vardiya değişimi sonrasında yaşanan olayı fabrika yetkilileri fark ederek yardım istedi. Fabrikaya Manisa merkez başta olmak üzere Turgutlu ve Saruhanlı ilçelerinden çok sayıda ambulans sevk edildi. Bazı işçiler de fabrikanın servisleriyle hastanelere yetiştirildi. Manisa ve Turgutlu Devlet Hastanelerinde tedavi altına alınan 40 işçinin, sızan zehirli amonyak gazından etkilendikleri anlaşıldı. Fabrikanın Satın Alma Müdürü Gencay Metin, amonyak kazanında patlamaya karşı güvenlik mekanizmasının çalışması sonucu gaz sızıntısı oluştuğunu söyledi.

        Manisa Vali Vekili Necmettin Yalınalp, gazdan etkilenen 40 işçinin sağlık durumlarının iyi olduğunu ifade ederek, olayla ilgili savcılığın soruşturma başlattığını kaydetti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ