Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Güvenlik Sağ yakalanan teröristler Malatya'da

        Tunceli'de Jandarma birliklerince sürdürülen operasyonda sağ yakalanan 24 MKP/HKO (Maoist Komünist Partisi) militanından 23 terörist ile teröristlere yardım eden 1 şüpheli Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevli Malatya Başsavcıvekilliği'nde sorguları alınmak üzere Malatya Adliyesine getirildi.

        Tunceli’nin Ovacık kırsalında 3 gün önce sürdürülen operasyon esnasında MKP/HKO mensubu 24 terörist ile teröristlere yardım ve yataklık eden 1 kişi sağ olarak yakalanmıştı.

        Tunceli İl Jandarma Komutanlığı’nda sorguları tamamlanan teröristlerden 23’ü ile 1 iş birlikçi TMK ile görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliğine sevk edildi. Örgüte 3 ay önce katıldığı tespit edilen 17 yaşındaki militanın ise ifadesinin Ovacık Cumhuriyet Savcılığınca alındığı bildirildi.

        Teröristler sivil minibüslerle beraberinde zırhlı araçlarda bulunan jandarmanın aldığı yoğun güvenlik önlemleri altında Malatya Adliyesine getirildi. Malatya Adliyesinde ise Emniyet Terörle Mücadele (TEM) ekipleri ile Özel Harekat polisleri tarafından yoğun güvenlik önlemleri alındı.

        Teröristler, Adliyenin mahkumların giriş ve çıkışının yapıldığı yan kapısından içeri alındı. Bazı teröristler zafer işareti yaparken, adliye binasına alınırken de çeşitli sloganlar attılar.

        Malatya Adliyesine getirilen teröristlerin TMK ile görevli Malatya Cumhuriyet Başsavcıvekilliğince sorgularının yapılmasının ardından TMK ile görevli Malatya 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilmesi bekleniyor.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ