Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 'Dokunulmazlıklar kalksın' dedi

        CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında yapacağı konuşma öncesinde BDP milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılması tartışmalarını değerlendirdi. Kılıçdaroğlu, "Kürsü hariç tüm dokunulmazlıklar kaldırılmalı" diye konuştu.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dünkü, ''Dokunulmazlık zırhına bürünenlerle ilgili kararımızı dokunulmazlıklarını kaldırılmak suretiyle vereceğiz'' sözlerinin ardından BDP’li milletvekilleri için hazırlanan fezlekeler Meclis Başkanlığı'na bugün gönderilmişti.

        GRUP KONUŞMASI

        Kılıçdaroğlu Parti Grup Toplantısı'nda da önemli açıklamalar yaptı:

        Uludere annelerine söz veriyorum. Bunun sonunu bırakmayacağız. Onlar da bizim çocuklarımız. 35 yurttaşın katlinden sorumlu olan kişi Recep Tayyip Erdoğan'dır. Sınır ötesi yetkisini Meclis hükümete vermiştir. Hükümet te yetkisini katlederek kullanmıştır. Bunun hesabını soracağız.

        Açlığa mahkum ettiğniz öğretmenler çocuklara bir şey vermez. Öğretmenin para sorunu olmamalı, geleceğe hazırlamalı. 24 Kasım öğretmenler günü hep beraber öğretmenlerin sorunlarını tanrtışıyoruz. Öğretmenler için ağlama duvarı. CHP iktidarında atama bekleyen öğretmen kavramı olmayacak.

        Gerçekler acıdır. Gerçekler yalanlarla kapatılamaz.

        Şimdi patriot konusu tartışılıyor. Türkiye’ye gelecek mi? Gelmeyecek mi? Başbakan’a ilk sorulduğunda şu yanıtı verdi. Aynen aktarıyorum: “NATO’dan sınıra füze talebimiz olmadı. İddialar asılsız.” Libya için de diyordu değil mi? Aynı şeyi. Bizim Libya’da ne işimiz vardı diyordu.

        Vah bu ülkenin haline. Patriot için talepte bulunuyoruz, Başbakan’ın bundan haberi yok. Senin bilgin dışında karar veriliyorsa ondan utanmaktan kendimi alamıyorum. Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı olması lazım diyor. “Üçümüzün haberi olması gerekiyor” diyor ama haberi yok. Sağır duymaz uydurur cinsinden haber diyor. Bizim talebimiz olmadı diyor. Bu ülkenin Başbakan’ı söylüyor. Kendi halkına yalan söylüyor. Patriot istemedik diyor. Dışişleri Bakanı’nın haberi yok. Sağır duymaz uydurur diyor.

        Fazla sürmüyor tabii. 22 Kasım’da AKP sözcüsü açıklama yapıyor, “NATO’dan talep ettik, tetiği bizde olacak” diyor. Hani talep yoktu? Tetiği biliyor ama konuşlanacağı yer hakkında bir bilgi yok. Bunu söyledikten sonra bakıyor ki boyundan büyük laf etmiş hemen açıklama yapıyor, “NATO ve bizde olacak” diyor. Bu hükümete bakar mısınız? Bir Başbakan var, halkına yalan söylüyor. Bir sözcü var, Başbakan’ı yalanlıyor. Bu hükümet ülkeyi savaşın eşiğine getiren hükümettir. Başbakan’ı yalanlayan sadece o değil. Milli Savunma Bakanı da açıklama yapıyor.

        Türkiye’nin NATO’dan talep ettiği patriot füzeleri ile ilgili olarak nereye konuşlanacağı ve yetkisi önümüzdeki haftalarda belli olacaktır. Yalanlayanlardan biri de Dışişleri Bakanı. O da yalanladı.

        Bize bu füzelere neden gelecek? Çıkıp biri açıklasa. Önümüzdeki hafta yabancılar gelecekmiş, konuşalanacağı yere karar vereceklermiş. Türkiye’ye daha önce balistik tehdit oldu mu? Var da biz mi duymadık? Eğer Suriye olayıysa 6 ay önce neden gelmedi? Şimdi neden geliyor? Eğer uçuşa yasak bölge oluşturmak için getiriliyorsa söyleyin millet bilsin. Bu millet çocuğunun eline silah verip cepheye gönderirken neden olduğunu bilmeli. Yoksa bu füzeler Kürecik’i koruma için midir? Yoksa İsrail ile kapalı kapılar ardından yapılan pazarlıklar için mi geliyor?

        “FINDIK KADAR BEYNİ OLAN BUNUN BÖYLE OLMADIĞINI BİLİR”

        Davutoğlu diyor ki, “Suriye’den bize tehdit geliyor.” Suriye’nin işi başından aşkın. Zaten kendisinin derdine düşmüş. Suriye bizimle mi uğraşacak? Fındık kadar beyni olan bunun böyle olmadığını bilir. Neden Rusya rahatsız? Neden İsrail bu konulara girmiyor? Bunların cevabının verilmesi lazım. NATO tesisi diyorlar. NATO tesisi değil. Paraleli İsrail’de. Amerika’daki en yüksek yetkililer açıkladı; “Kürecik’ten gelen her bilgi dostlarımızla paylaşılır.” Bilmeyen mi var? Daha önce kullanmadılar mı? Herkesi kör mü sanıyorsunuz? Kandıracaksınız milleti, kapalı kapılar ardında görüşme yapacaksınız, millete farklı şeyler söyleyeceksiniz. Kürecik ve patriot konusunda tek bir mantıklı açıklama yoktur. Bu ülke cevap bekliyor. Sayın Başbakan’ın çıkıp kamuoyuna doyurucu bir açıklama yapması gerekiyor.

        Sınırlarımıza güvenlik tehdidi var diyorlar. Eğer bir güvenlik tehdidi var ise onun adresini veriyorum: O tehdit AKP hükümetidir.

        UTANÇ CÜMLESİ

        Başbakan, “Türkiye bir NATO toprağıdır” dedi. Neden NATO toprağı oluyor Türkiye? Hadi dizi ile belgeseli ayıramıyorsun. Kimse sana belge getirmedi mi? Hiç mi sözleşme okumadın? Nasıl söylersin böyle bir cümleyi? Çıkacaksın bu milletten özür dileyeceksin, “Yanlış söyledim” diyeceksin. Bu politikalar bize güven kaybettiriyor. İtibarsız bir ülke oldu Türkiye. Başbakan konuşunda artık mizah konusu oluyor. İçime sindiremiyorum bunu. Bu ülkede çok Başbakan gelip geçti, ama hiçbiri alay konusu olmadı. İlk kez Erdoğan alay konusu oldu. Ne yaptı bizim çapsız? Gitti Gazze’ye sarılacak birini buldu hemen başladı ağlamaya. İnanın bu fotoğraflar birer yalan. Yahu oraya gideceğine Türkiye’de evlatlarını yitiren şehit analarına sarılsaydın. Bak burada şehit anaları var gözleri yaşlı. Bak Uludere’den analar gelmiş buraya. Onlara sarılsaydın.

        “DAVUTOĞLU’NUN GÖREVDEN AL”

        Meclis’te sahte oy pusulası ile kendilerini var gösteriyorlar. Kendileri gitmiş Umre’ye. Şu sahtekarlığa bak. Şimdi kalkmışlar il başkanlarımızı AKP üyesi yapmışlar. Neymiş? Kim çok üye kaydederse onu tatile götüreceklermiş. İyi de arkadaş bu sahtekarlıkla olmaz ki. Bunu adam gibi yapacaksın. Türkiye’yi Ortadoğu batağına saplayan isim Ahmet Davutoğlu’dur. O çapsız yüzünden bu haldeyiz. Onu görevden alıp AKP’den herhangi bir ismi oraya getirdiğinde göreceksin ki her şey değişecek. Bunu mutlaka göreceğiz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ