Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Denizde can pazarı | Son dakika haberleri

        Riva açıklarında karaya oturan kum çıkarma gemisindeki mürettebat kurtarılırken can pazarı yaşandı. Mürettebattan biri kurtarma çalışmaları sırasında suya düştü. Uzun süre dalgalarla boğuşan şahıs, Kıyı Emniyeti ekiplerince kurtarıldı.

        'Anafarta' isimli koster kepçe Riva açıklarında karaya oturdu. Gemi kaptanının yardım istemesi üzerine söz konusu yere Kıyem-1 ve KEGM-9 hızlı tahlisiye botları ile Söndüren-4 römorkörü sevk edildi. Anafarta isimli kum çıkarma gemisinden telsizle İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri Müdürlüğü'nden yardım istendi. İhbar üzerine olay yerine Kıyem-1 ve KEGM 9 hızlı tahlisiye botları ile Söndüren-4 Römorkörü sevk edildi.

        Kurtarma çalışmaları sırasında mürettebattan bir kişi suya düştü. Şahıs, uzun süre dalgalarla boğuştu. Denize atılan can simidine tutunan şahıs, halatlarla Kıyı Emniyeti botuna alındı. Yaşanan olay, kıyıda bekleyenlere de büyük panik yaşattı.

        Çalışmalar sonucu kurtarılan mürettebat kıyıya alındı. Jandarma ekipleri de bölgede güvenlik önlemi alarak çalışmalara katıldı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ