Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Politika "Bu nasıl komplodur",MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Mersin'de konuştu

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Bana komplo, montaj yapılıyor' diyor. Sayın Başbakan, bu nasıl komplodur, nasıl montajdır. Bakanın, dışarıdan ısmarlama bir bakan mıdır ki sana komplo için hataya düşmüş olsun?" dedi.

        Bahçeli, Mut ilçesinde Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Mersin'de etnik köken ve mezhep ayrımı olmaksızın herkese eşit mesafede hizmet edeceklerini söyledi.

        30 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin ilk adım olacağını, 28 Ağustos'ta Cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacağını, 2015'te de genel seçimlerin olacağını anlatan Bahçeli, üç seçimin, Türkiye'nin siyasetini belirleyeceğini, kaderini tayin edeceğini vurguladı.

        Üç seçimi, Türk milletinin önüne çıkmış tarihi fırsat olarak değerlendiren Bahçeli, "Eğer bu üç siyasi olayı bir doğru üzerinde değerlendirerek yorumlarsak bu, Türkiyemizin geleceğini aydınlatacak ve bir anlamda da Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 11 yıllık saltanatına son verecektir" dedi.

        Bahçeli, AK Parti'nin 11 yıldır ülkeyi yönettiğini, yasama ve yürütme gücünü elinde bulundurduğunu ifade ederek, ülkede kaos, kamplaşma, kutuplaşma ve iç çatışmaya zemin hazırlayan davranış sergilendiğini iddia etti.

        Tek başına iktidar olan partinin, sorunları çözmek yerine ötelediğini ileri süren Bahçeli, "Cumhuriyetin 90 yılını sorguluyor, milli ve manevi değerleri tahrip ediyor, Türkiye'nin üniter, milli devlet ve toprak bütünlüğünü sarsan bir demokratik açılım zırvasıyla Türkiye'de PKK'nın siyasallaşmasına ve onun cesaretlenmesine yol açıyor ama Türkiye'nin, esnafın, çiftçinin hiçbir meselesiyle uğraşmıyor" dedi.

        Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Mersin'de bir çiftçi arasında önceki yıllarda geçen bir olayı anlatan Bahçeli, "Sayın Recep Tayyip Erdoğan, sen bir yörük anasına hakaret edemezsin. Bunun hesabını bir gün vereceksin, kimseyi küçümseme hakkına sahip değilsin. Artık yasamada ve yürütmede olan gücü şımartıyor, şaşırtıyor, yoldan çıkartıyor Başbakan'ı. Yargıyı kavramak, yargıyı siyasallaştırmak, yargıyı AKP'leştirmeyi tercih ediyor" diye konuştu.

        Başbakan Erdoğan'ın, "Ben istediğimi yaparım" dediğini öne süren Bahçeli, "Twitter mı, yasaklarım bunu' diyor. 'Dünya bana karşı çıkacakmış, çıkarsa çıksın' diyor. Kendine babayiğitlik taslayarak, Türk milletinin etrafında toplanacağını zannediyor. Başka türlü konularda da bu böyle" ifadesini kullandı.

        Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın, yolsuzluk ve rüşvetle mücadele etmek yerine, bunları inkar ettiğini savunarak, şöyle devam etti:

        "Bana komplo, montaj yapılıyor' diyor. Sayın Başbakan, bu nasıl komplodur, nasıl montajdır. Bakanın, dışarıdan ısmarlama bir bakan mıdır ki sana komplo için hataya düşmüş olsun? Genel müdürü kim tayin etti ki genel müdür, ayakkabı kutusunda 4,5 milyon dolar parayı saklıyor? İran'dan gelen zavallı bir şarlatan, 29 yaşındaki bir uşak, senin bakanını ve dört tane çocuğunu nasıl avucunun içine alıyor ki rüşvetle, suistimalle aldatıp, her şeyini yaptırıyor? Bunlar nasıl komplodur? Eğer bunların alayına komplo diyorsan senin iktidarın da komplodur. Senin, iktidar olduğundan haberin yoktur. Şimdi yolsuzluk ve rüşvetle mücadeleden çekiniyor."

        Bahçeli, konuşması sırasında bazı partililerin, "Sayın deme" diye bağırması üzerine, "Biz Türkmeniz, bizde edep var. Biz, devletin Başbakanına 'sayın' deriz. Onun için vazgeç sen öyle ağızdan" dedi.

        Siyasi iktidarın "yalan lobisi" oluşturduğunu savunan Bahçeli, şunları söyledi:

        "Bir çalan lobisi oluşturmuş, içinde oğlu da var, her şeyi yapıyor. Bir de talan lobisi oluşturmuş, dağda, bayırda 2B'de ne varsa yakınlarına peşkeş çekiyor. Böyle bir iktidarın artık sonu gelmiştir. Bu iktidarda Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasal ömrü tükenmiştir ve bu seçimlerde belediye başkanlığı seçilecektir ama milletimiz, kendilerini uyararak önemli bir kayba uğratacak ve arkasında da gelişecek siyasi olaylar çerçevesinde millet diyecek ki, 'Artık yeter, yüzde 51 ile geldin, yüzde 51 ile haydi güle güle' diyecek. Bunu başarmak lazım."

        Herkesin oy kullanmasını isteyerek, sandığa ve oylara sahip çıkılması gerektiğini vurgulayan Bahçeli, "Siz o gün görev orucundasınız. Akşama kadar orada olacaksınız, milliyetçi hareketin veya bugünkü siyasi iktidara oy vermeyen herhangi bir vatandaşın oyunu kimseye çaldırmayacaksınız. Böyle bir konuda hepinizi göreve çağırıyoruz. Davamız size emanettir" diye konuştu.

        Bahçeli, Mut ilçesindeki programının ardından Silifke'ye geçerken, Kargıcak köyünde kahvehanede bir süre dinlendi. Burada çay içen Bahçeli, yoldan geçen servisteki öğrencilerle sohbet etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ