Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Anayasa Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Twitter kararının ardından ilk kez konuştu

        Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Twitter yasağının kaldırılmasını sağlayan kararın ardından ilk kez konuştu. Kılıç, adının Cumhurbaşkanı adayları arasında anılmasına ilişkin sorulara da yanıt verdi.

        Twitter kararına ilişkin eleştirilere, ""Mahkeme bir karar vermiştir. Bu kararın sonucunda da bu tür duygusal bir takım refleksler olabilir. Biz bunları anlayışla karşılıyoruz" yanıtını veren Kılıç, AYM ile ilgili değişiklik tartışmalarına ilişkin olarak da, "Hiçbir endişe taşımıyorum. Yasa koyucu işstediği zaman istediği değişikliği yapabilir, biz de ona göre hareket ederiz" dedi.

        Kılıç, Youtube yasağı ile ilgili olarak da konuyu kendilerine geldiği zaman değerlendireceklerini söyledi.

        GÖKÇEK'İN ZİYARETİ

        Seçim sonuçlarına itirazlarla ilgili, "Bir ülkede sistem çalışıyorsa bundan endişe etmemek lazım. Çeşitli itirazlar olabilir, çeşitli yanlışlıklar olabilir, ancak görünen o ki sistem çalışıyor. Bununla ilgili kurullar, kurumlar, görevini ve gereğini yerine getiriyor. Böyle bir durumda herhangi bir endişeye kapılınmaması gerektiğini düşünüyorum" diyen Kılıç, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in kendisini ziyaret etmesiyle ilgili soruya da şu yanıtı verdi: "Sayın Başkan, çok yakından geçerken, 'Ugunsanız ziyaret etmek isterim' dedi. Ben de 'Buyrun' dedim. Sayın Başkan'la eski bir tanışıklığımız var, zaman zaman görüşürüz"

        CUMHURBAŞKANI ADAYLIĞI

        Kılıç, adının Cumhurbaşkanı adaylığı için geçmesiyle ilgili soru üzerine de, "Bu konuda hiçbir düşüncem yok. Tartışmalar tamamen benim dışımda" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ