Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik Soma'ya neden gidemedi?

        HT GAZETE / ANKARA

        Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik’in Soma’daki maden kazasıyla ilgili olarak ilk 24 saat hiçbir açıklama yapmaması, tartışma konusu oldu. Sosyal medyada Çelik’e istifa çağrıları yapıldı, Soma’ya neden gitmediği merak edildi.

        Çelik, kazadan 27 saat sonra gazetecilerin karşısına geçerek ilk bilgilendirmeyi yaptı. Soma’ya gitmediğiyle ilgili bir soru üzerine Çelik, kişisel olduğu için gündeme getirmek istemediğini ama sağlık sorunu nedeniyle gitmediğini, doktorunun bir gün daha ayrılmamasını istediğini ifade etti. Bakan Çelik’in, böbreküstü bezlerinde belirlenen iki kitle dolayısıyla Ankara Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde radyasyon tedavisi gördüğü öğrenildi. Çelik, basın toplantısında, doktorunun perşembe günü öğleye kadar ayrılmamasını söylediğini belirtmişti.

        SAĞLIK DURUMU İYİ

        Ancak Çelik dün de radyasyon tedavisi almaya devam etti ve akşam saatlerine kadar hastanede tutuldu. Çelik bu nedenle Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Soma’daki incelemelerine eşlik edemedi. Çelik’in sağlık durumunun iyi olduğu kaydedildi. Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Akçay, Çelik’in ani tansiyon yüksekliği şikâyetiyle hastaneye başvurduğunu dile getirerek tetkikler için kendisini 3 gün misafir ettiklerini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ