Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Soma'da maden kazası, Soma maden faciası, Soma maden, Soma'da kömür ocağında yangın, Soma kömür ocağı trafo patlaması yangın

        Neşet DİŞKAYA - Mehmet İNMEZ / AHT

        Soma’da meydana gelen maden kazasında Cumhur Ateş, kardeşi Cafer Ateş ile bir mucizeyi başardı. Madende yangın çıktığı sırada birçok kişinin öldüğü 2 bin metrede bulunduğu öğrenilen Cumhur Ateş, sırtladığı kardeşi ile 8 saat verdiği mücadele sonrası dışarıya çıkmayı başardı.

        Olayı anlatırken gözleri dolan Cumhur Ateş, “2 bin metrede üretim yaptığımız sırada kömür nakliyesi bir anda durdu. Ne olduğunu sorduğumuzda yangın çıktığını söylediler. Yetkililer çıkışa doğru yürümemizi istedi. 150 kişiydik. Yanımda kardeşim Cafer Ateş de vardı. Çıkışa doğru gittiğimizde duman her tarafı kapladı. Bu sırada maskelerimizi taktık. Ancak buna rağmen bazı arkadaşlarımız yere yığıldı. Nefes almakta zorlanan kardeşimi sırtıma aldım. Temiz hava gelen tarafa yürüdüm. Çıkışa doğru yürürken kurtarma ekipleri geldi. Bizi dışarıya çıkardı. 150 kişiden 6 kişi kurtulduk. Kardeşimin psikolojisi bozuldu. Şu anda psikolojik sorunlar yaşıyor” dedi.

        ‘KREDİ YÜZÜNDEN ÇALIŞMAYA MECBURDU’

        Soma’daki maden kazasında hayatını kaybeden birçok işçinin çektiği kredi yüzünden yeraltında çalışmaya mecbur olduğu belirtildi. Kazada hayatını kaybeden (Cumhur ve Cafer Ateş’in amcasının oğlu) 22 yaşındaki Zabit Ateş’in babası Muzaffer Ateş, oğlunun da hayatını kaybeden çoğu işçi gibi kredi çektiği için maden ocağında çalıştığını belirtti. Acılı baba Ateş, “Çoğu gençler ya evlenmek ya da ev almak için kredi çektikleri için maden ocağında çalışıyordu. Benim oğlum da kredi yüzünden maden ocağında çalışıyordu. Oğlum ev yapmak için 10 bin lira kredi çekti. Çalıştığı fabrika sigorta yapmadığı için oradan ayrıldı ve bir yıl önce maden ocağında işe başladı. Keşke sigortasız çalışmaya devam etseydi” dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ