Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem ‘Bedelliye Başkomutan Erdoğan karar verecek’ Bedelli askerlik geliyor Bedelli askerlik için net konuştu

        Bülent AYDEMİR/HABERTÜRK

        Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Çankaya Köşkü’ne çıktıktan sonra ‘başkomutan’ olarak bedelli askerlikle ilgili karar vereceğini belirterek, “Başkomutan, ihtiyaçlara bakıp karar verecek” dedi.

        Yılmaz, AK Parti’nin 13’üncü kuruluş yıldönümü resepsiyonunda bedelli askerlikle ilgili HABERTÜRK’e konuştu. Yılmaz, “Sayın Başbakan Cumhurbaşkanı olarak Çankaya Köşkü’ne çıkınca değerlendirme yapacak. İhtiyaç var mı yok mu karar verecek” dedi. Yılmaz, “Milli Savunma Bakanı olarak siz TSK’nın durumunu, ihtiyaç olup olmadığını biliyorsunuz, nasıl bir kanaat bildireceksiniz?” sorusu üzerine “O (Erdoğan) da başkomutan, ihtiyaçlara bakıp karar verecek” dedi. “Buna, TSK’daki yeniden yapılanma kapsamında mı karar verilecek?” sorusunu da Yılmaz, “Tabii muhakkak” diyerek yanıtladı.

        TUTAR YÜKSEKTİ

        Son bedelli askerlik uygulaması 2012-2013 döneminde 30 bin TL. karşılığında düzenlenmiş; ancak tutarın yüksek olması nedeniyle beklenen ilgiyi görmemişti. Uygulamadan 67 bin 630 kişinin yararlandığı ve 2 milyar 210 milyon TL gelir elde edildiği açıklanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ